dagens ridpass!

pommac:
red barbacka idag också, red lite på galoppbanan och tog lite mer galopp i paddocken gick jättebra idag också :) han fick gå väldigt avslappnat och bara gå. fick väldigt fin takt i traven idag :)

Pelle: la på honom en bettupplyftare* för att han behövde sånna saker så att bettet inte åker igenom munnen. hittade inga fina sånna så fick ta en bettupplyftare*, vilket är bra för att han ibland kan lägga tungan över bettet nu när han inte har nosgrimma. han var lugn och fin och hade en bra takt i traven :) jobbar alltid nu med att få honom lugn. tänkte bara ta trav idag eftersom att han gick så bra men dum som man är så börjar jag ju galoppera -.-' i detta svåra varvet gick det jättebra :) men i hans lätta varv gick det åt hvete :/ fick skritta av till slut det var hopplöst han bara drog iväg.. vet inte riktigt vad det beror på, får försöka luska ut något. men annars var han jättefin idag :))

* bettupplyftare är en grej man använder inom galoppen, därför vi har det hemma :p morfars gamla grejer. man har det för att hästen inte ska kunna lägga tungan över bettet, vilket många galopphästar kan göra. det är även tillför att bettet inte ska flytta sig från en sida till den andra i munnen.

Kommentarer




Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback