TÄVLING!

http://lamiamichelle.se/?p=1859#comments

TÄVLING!

LÄNK: http://jumpblog.blogg.se/2011/november/nu-kickar-vi-igang-en-bloggtavling.html#comment

Kärlingehults Omega <3

2 år sen älskade Omega gick bort :'(
har mycket att tacka dig för! <3

r.i.p världens bästa hickstead! :(


samma sak hände en av morfars galoppörer, Benrinnes, när han cantra på banan. han gnägga, föll ihop och ramla ner för en slänt :( hela stallet var helt nere en lång tid efter!

världens bästa hopphäst!

gårdagens galna promenad, haha.

maxi ska ha äpple med som vanligt...
'
den som är lättast att gå med förutom att...

han alltid ska äta gräs... haha.

pay n´ jump

morning!

har varit vaken en timme nu, ska ut i stallet när jag har ätit. göra allt klart, mocka, halma och lite sånt. sen ska både Pelle och Pommac motioneras. vet inte riktigt hur dock... får kolla hur paddocken är annars får det nog bli lite longering på gräset.

visst ja, haha. var ute och gick med Pommac, Puma och Maxi igår... ja det var ju lätt... Pommac skulle åt ett håll, Puma åt ett och Maxi åt ett annat, haha. måste ha sett jäkligt roligt ut! mötte en bil, den var snäll och stannade, såg nog att jag hade rätt mycket att stå i! haha. sprang halva vägen hem. ville hem så fort som möjligt xd
tog trekvart, den rundan brukar ta 20 min... tar hällre två rundor i framtiden tror jag!

aja nog med det. i eftermiddag kommer mina kära mormor och hämtar mig, ska äta något hos dom sen sticker vi ut till skabersjö vid fyra. vi ska ha en pay&jump ikväll. har 130 starter så det lär ta lite tid! kul att så många vill komma till oss, men vem vill inte hoppa i det fina ridhuset?

stackars bella kommer ut också, hon bröt armen igår :( hon hänger med mig hem i allafall och imorgon åker vi och käkar på ikea ;)

nä magen kurrar!



känslan...

jag hade när dessa bilderna togs är underbar!
fart ÄR underbart!


finaste pojkarna!


dagens planer!

har varit med Bella nu i några dagar så idag vilar jag ut mig lite ;p

ska ut och göra stallet, sen ut och gå med hundarna. Pommac och Pelle ska motioneras på något vis. tror jag longerar Pelle. men vet inte riktigt vad jag ska göra med Pommac, jo jag kan ju ta med han när jag går med hundarna :) haha.

ikväll är det talang träning med Goshen, kulit!
ska försöka städa och putsa lite i sadelkamaren också, bäst att jag sätter igång!


ska det bli ett tredje dressyr SM? enligt jari blir det, haha. jag är lite mer skeptisk :p hade varit fruktansvärt kul i allafall!

talang skåne

läs detta! ni kommer lära er en massa och förhoppningsvis inte ångra det! (förhoppningsvis, haha, eller så är det bara jag som är okunnig?)

igår var vi på flyinge. jörgen skulle ha en föreläsning om mekaniken i ridningen. riktig bra var det! som det brukar vara.
lärde mig en massa!
han snackade om att möjligt men det han tjatade mest om och som han sa var viktigast att komma ihåg var:
där skadan är, är den inte
där skadan inte är, är den!
kom ihåg det nu och fundera!

han pratade om hur viktigt uppvärmning är för oss människor och berättade även hur vi skulle värma upp. hästen behöver ju inte lika mycket uppvärmning som oss eftersom den är ett flyktdjur.
en annan rolig grej är att människan och hästen nästintill är identiska! vi har lika många ben, drygt 200. lika många nackkotor osv.
hur viktigt det är att hästen har ryggmuskler för att ryggkotorna pekar rakt upp.
frambenen hänger helt löst i hästen tex.
han jobbade med marcus fuchs för ett tag sen. han hade en magmuskel skada och läkarna sa att det var slutridit för han. men på två veckor fick jörgen upp han i sadeln igen! grejen är att marcus hade en muskel som inte fungera men han hade ju 300 andra muskler kvar? så det var bara att bygga upp ryggmusklerna osv för att avlasta magmusklen! övningarna för att göra det var skrattretande enkla!
en annan grej han sa hela tiden var att, ni har bara en rygg, var rädd om den! tex när man ska ta upp något från golvet, andvänd både ryggen och benen för att inte ryggen ska ta all vikt!
en massa siffror snackade han också om. tex. att om man sitter 1 enda cm snett på hästens rygg får den 90(!!) kg mer vikt att bära upp på den sidan, om ryttaren väger ca 60 kg!  så sitt rakt över hästen ;)
ja en massa intressanta saker berättade han som är så viktigt att veta.
kan skriva hur långt som helst!

sen hade han en massage bänk med sig. först kollade han igenom josefine och sen mig :)
mitt höger ben var ca 1.5-2 cm längre, sen kollade han hur jag var upp i huvudet och då var min vänstra sida 1.5-2 cm längre. så han knäckte till nacken, då kollade han om mina ben blivit lika långa nere vid fötterna, det hade dom inte. så han knäckte till nacken en gång till, det blev lite bättre. sen vred han mig på något konstigt vis och typ la sig över mig och knäckte till, det knaka som satan xd så gjorde han det åt båda hållen. sen gjorde han något mer och sen var jag rak!
5 minuter tog det kanske? sen genom att pilla vid öronen (haha) och kolla något där så kunde han se om jag var hoppryttare eller dressyrryttare. han sa hoppryttare och det är ju det jag igentligen är och rider mer som en hoppryttare, lite mer framåtlutad tex.

en annan grej som var hel skumm var att när han gjorde något med öronen sa han att nu har du ont i mitten på ryggen och det fick jag xd nån nerv han rörde. sen tryckte han lite överallt på benen, ryggen, axlarna och armarna. på en massa ställen sa han där har du ont, och allt stämde ju! han bara, stackars dig som har ont på så många ställen, haha :p
det var riktigt skönt tyckte jag när han knäckte till allt! kändes jätteskönt efteråt!
alla som kollade på såg helt vettskrämda ut när det knaka, haha.

får se om jari märker någon skillnad på mig ;) nä men det var som han sa, det här går inte att göra vid på en gång.

nä nu ska jag inte skriva mer, blev väldigt mycket. men intressant hoppas jag, haha.
tyckte ni detta var bra?

den här gjorde han, såg ut som att hela huvudet var av haha.


den här gjorde han också


pelle i skabersjö

en till som älskar det han gör! hoppa är verkligen det bästa som finns tycker Pelle! kul när dom tycker det :)
hade snabbast fyrfelar tid, såg jag nu haha. hur nu det kunde gå till :p

bilder på goshen!

jari hade skällt ut mig om han hade sett min hand på denna bilden, haha.
så söt!
han lär sig den lilla! nu är det bara jag som ska lära mig sitta normalt....
hahah okonsentrad jessica.
han gillar verkligen att visa upp sig, ser alltid så nöjd ut! är man finast så är man ju ;)
nöjd pojke!
haha fint :p

tävlingar i massor!

har tävlat en massa i helgen och bra har det gått! :))
kul!

i lördags var det dags för Pelle att gå en reg. LB på hemmaklubben, Skabersjö! det helt klart finaste och bästa ridhuset att tävla i! åk helt klart dit och tävla!
nu till resultatet, han var lite loj när jag red fram och hoppade fram. tänkte ääh jag går in och ser hur han känns, är han trött går jag bara ut för då är det något som inte stämmer. men Pelle var pigg när han kom in på banan som vanligt, skönt! gjorde en hyffsade runda, inte vår bästa men inte heller den sämsta. kommer mot sista hindert i grunden (0:a) men då river han, typiskt! det var en linje och vi kom bra men ändå rev han. kan inte riktigt se på filmen vad det beror på. gissar på att jag inte lätta i handen i tid och han fick inte upp bakbenen. aja så är det!

när vi var hemma åkte jag direkt upp till Goshen och red igenom honom. ville knappt gå i form i början och tjaffsade lite men blev fin efter ett tags övertalning. efter det badade Julia och gjorde han fin och jag åkte hem och gjorde Pelle fin igen :)

på söndagen hämtade Irja mig vid 20 i 8. kvart över 8 körde vi mot Vellinge med Goshen. dressyrallsvenskan, två klasser LB och LC. började med att rida förklassen, LB, han var fin, lite spänd i traven men annars bra, fick till skritten bra den gången! :) sattsade lite för mycket i mellan galoppen och han slog upp huvudet i avsakningen vilket resulterade i en 3:A lite lågt kan man tycka. fick i allafall 67.241% och en rosett och plackett. tyvärr var det bara en clear round :/
tråkigt att det inte var placering ;)

sen var det deffilering och sånt.. efter det hoppade jag upp och skulle för första gången rida LC:2 på han :p han var fin även här men inte så fin som LB:n. Lite mer missar men så är det. är inte så nöjd med min egen insats i detta programet med nöjd med goshens :) fick 68,571 % och en rosett och plackett. hade vunnit även här om det inte vore clear round.
goshen är yngst och grönast men ändå bäst ;) det bådar gott!

sen körde Irja mig hem. jag åt lite och sen körde vi till Skabersjö med Pelle, han skulle gå en lok. LB. han var mycket piggare idag och tyckte det var roligt och glo på att snygga tjejer, haha. han måste ju visa att han är hingst ;)
som sagt mycket piggare idag men det blev en sämre runda tyvärr :/ idag hade vi verkligen turen med oss till skillnad från gårdagen! 0+0 fel blev det och en fjärde plats :) tredje LBn :)

gick in och satsade på en nolla. visste att där knappt var några nollor!
pelle var jätteduktig som räddade mig när jag klantade mig! duktig pelle, mindre duktig jessica....

fullkomligt älskar sådanna här helgen, fullspäckade med tävling!! :DD såhär får det gärna vara varje helg!