Hoppdebut med Camelia 24/11

Debuterade hoppning igår , 90 och 95cm. Hon var jättefin och jag är supernöjd. 
I 90 blev det en dubbelnolla och en 5:e placering :) helt okej start kan man säga! Red inte direkt för att bli placerad med tog en lite snävare sväng. Verkligen nöjd, kändes väldigt okomplicerat. Tredje gången jag hoppar henne så jag känner ju inte henne så bra än. 
 
I 95 kändes hon en aning trött, fick hålla om med skänkeln lite mer. Men hon gjorde det bra ändå, fick inte riktigt till det på något hinder och kom lite nära då. Hon blev då lite osäker och stannade på näst sista. Klappade på henne så att hon kände sig lugn, kom igen och då hoppade hon jättefint sista linjen. Nöjd även här! När hon blir lite säkrare och får mer självförtroende kommer detta säkert bli jättebra!
 
 

 

Nu har G fått en ny sadel

Efter att jag hade tävlat så åkte jag till böckmann center för att prova ut en ny sadel till Goshen. Han har ju musklat sig så mycket så den andra blev för smal. 
Det blev en likadan som jag hade innan, en Prestige Lucky Dressage! Glad Jessica :) Två bomvidder större blev det. Hans gång har utvecklas enormt på slutet och det ser ut som han har vingar under hovarna, men idag när han fick en bredare sadel så rörde han ju sig 100 ggr bättre, såklart! Jag kommer ju inte kunna sitta ner nu haha..
 
Tacksam för att Irja, hans ägare, vill det bästa för honom och köper en sprillans ny sadel trots att han snart ska säljas! 
Nu är vi på banan igen och det är så skönt :) 
Längtar till morgondagens pass, det gör nog G också! Vilken energi han har nu när han tagit det lite lugnare ett tag, och han som varit pigg innan :p
 
Nya sadlen 
 
Goshen blev så glad att han fick en ny sadel, så då var han ju tvungen att rulla sig mega mycket.. Söt är han i allafall :)

Camelias debut 11/11 i Lillhagen

LB:1
Väldigt hastigt bestämt, stod som reserv och kom med i fredags. Försökte att inte ha några förväntningar eftersom att hon bara startat en dressyr innan och det var för 1,5 år sen + att jag bara haft henne i två veckor, men eftersom att jag har sån jäkla vinnarskalle så var det inte så lätt ;) 
 
Hon kändes rätt fin på framridningen från början, hon behöver värma upp sin långa kropp ett tag innan hon blir mjuk och fin. Red fram i 35-40 min med mycket skritt. Tyckte det fungerade bra. Red mest stora volter när jag red fram för att få henne mjuk men även lite bågar, snett igenom och några andra krumelurer som är med i programmet. Även om det inte är så mycket i en LB haha! 
 
Väl inne på banan så tittade hon lite på domarbordet första gången jag red förbi, men det kan man ju inte klaga på! Programmet gick också bra, jag kunde sitta ner i hoppsadlen haha! Nädå jag är nästan glad att jag rider i det för jag trivs bäst i hoppsadlar :p 
Men hade jag lite missar, såklart, bland annat att avsaktningarna efter mellangalopperna blev lite tidigare. Men vi var jättenöjda det var ju första gången! Vi fick 68,9% och det var ju superbra! Fick 8:a på gången och framåtbjudningen och hon tyckte det var en fin ponny! 
Nöjda och glada knep vi en andra plats slagna med 1 poäng! Aja den som vann har betydligt mer erfarenhet än lilla Melis har. Superkul att det blev en placering i allafall :) Nästa gång har vi tränat mer och är förhoppningsvis bättre :)
 
väldigt charmig bild haha
priserna var sponrade av böckmann center 

Ny header

Klippte ihop något snabbt nu. Jag är extremt dålig på det här med att koda och krångla. Dessutom är jag inte bra på att göra headers heller och har inget bra program. + att jag typ inte har några bra bilder på dom hästarna jag har nu, får väl ta och fixa några :)
Jag lyckades åtminstone göra en sån här som bytar bilder!
Lillan fick inte komma med ens för jag har inte en enda bild på henne haha, men sen står hon ju inte hemma hos mig heller.
Ja, fint blev det ju inte men det får duga!

Första hoppträningen med Camelia

 

Film på Lillan från i tisdags

Fina tjejen!