Camelia uppställd

väldigt lurvig mongoponny <3

Hoppning med C

Var iväg och hoppade lite med C hos fifi igår. Hon var så j*kla fin från början, supermjuk i sidorna och gick i en superbra låg rund form från början. Det har hänt så himla mycket på kort tid. Hon bär sig fint i det låga formen nu och är bara så underbar att rida! Har ridit ganska mycket i låg form nu eftersom att hon inte var så stark i den formen innan eller hur man nu ska uttrycka sig. Men nu är det verkligen jättebra, hennes bakbensaktivitet har också blivit mycket bättre. Även om den gick att få igång bra innan också efter ett tag.
Men nu är det dags att plocka upp henne ordentligt i formen, hon ska kortas ihop lite och gå i en högre form. Men det här "steget" med den låga, runda formen igår i min lilla plan för att få henne så flexibel och mjuk så möjligt, nu känns det som att vi är en bra bit på väg :) Målet är att kunna hoppa upp, ha henne mjuk från början, att hon går i en bra låg rund form direkt och att man sen kan plocka upp formen lätt, och allt ska helst kunna göras med sytrådar som tyglar. Nu är hon så lätt och fin i den låga formen att man nog nästan hade kunnat rida med sytrådar som tyglar, där är vi inte i den höga formen men vi ska dit :)
 
Nä nu spårade detta ut, jag skulle faktiskt skriva om hoppningen. Jag red som sagt fram ett tag och hon var en dröm att rida, var spikrak även när vi galopperade rakt fram, det har hon tyckt var lite jobbigt innan. Ja, det kändes som det som vi arbetat med satt väldigt bra. När vi hoppade kändes hon också väldigt fin, hoppade glatt och vågade hoppa av lite större, hon vill nämligen krypa in till hindret men igår så vågade hon gå av normalt! :) Det gäller bara att jag håller mig kall på vartenda hinder så går det super :) men ibland blir jag lite ivrig ;), får jobba på det! Vi får se hur lång tid det tar innan hennes självförtroende är på topp. Pelle hade också lite dåligt självförtroende i hoppningen i början, dock förståligt men det lyckades vi träna upp extremt bra, kanske lite för bra... haha han blev väldigt kaxig i hoppningen tillslut. Hoppas det lyckas bra med C också. 
Där stod tre räcke framme så hoppade en minibana med dom, en böjd linje och ett "bom räcke bom". Ett låg på 1m och dom andra på 90 cm. Har bestämt mig för att det blir bara 90cm i HB om vi kommer dit, självförtrendet hos henne måste bli bättre först. Dumt om det inte skulle gå bra ju. Bättre att ta det lugnt, vi vet att hon kan hoppa MSV men inte en bana än :) Nu blev det mycket så nu får det vara bra, här kommer två "klickade" bilder. 
 

Kylan och snön

Igår hade vi snöstorm här, det blåste ordentligt och snöade rätt mycket. Inget kul väder att vara ute i alls men hästarna fick ändå vara ute 1 eller 2 timmar innan stormen kom ordentligt. De måste ju få lite frisk luft. Tänkte åka till ridhuset med C och G men det hände något med bromsarna på bilen så det sket sig. Kände inte direkt för att sätta mig och rida utomhus när det blåste och snöade så mycket. G hatar det, han går mest på sniskan haha! Så dom fick helt enkelt vila igår, trist men sant. Jag hade tänkt hoppa G lite eftersom att jag har fått hem hoppsadlen igen med det får bli en annan dag. Det var så länge sen nu eftersom att jag inte har haft den hemma. C har sån överskotts energi nu så hon hade behövt ett ordentligt trimpass. Provade dessutom dressyrsadlen på C igår och den låg faktiskt väldigt bra, kul! Den trycker ingenstans, flyttar inte sig en milimeter och det kändes verkligen som att hon gillade den :) 
 
Har passat på att rida lite på galoppbanan nu när det är lagom mycket snö, hästarna är ju så pigga nu när snön kommit så det tycker dom är kul. Rider där så mycket jag kan, C behöver bygga upp sin kondis mer och G har tappat lite lite under den tiden vi inte hade någon sadel. Han känns föresten väldigt fin nu, fick tillbaka den gamla härliga känslan igår! Fin i sidorna, rörde sig fantastiskt och var riktigt lydig :) 
 
Nu när det ändå är kallt för oss här nere i Skåne så ger vi hästarna mat fler gånger om dagen. Mat och hö på morgonen, hö med sig ut i hagen och sen får dom hö när jag kommer hem och när de kommer in. Mat när dom är färdig ridna och allt är klart och sen hö vid halv 10 tiden igen. Så att dom har något att tugga på större delen av dygnet. Vi har ju tyvärr inte den fördelen att vi kan ge dom på lunchen eftersom att ingen är hemma men det fungerar såhär också :)
 
Ikväll kommer kiropraktorn och kollar igenom G igen. Får se hur det blir med ridningen, C ska gå men vet inte om jag hinner med G, har får ju inte vara riden precis innan Eva kommer.
 
 
  Saknar fina pelle :(

vinn dina julklappar

gosheman har ju presterat så fruktansvärt bra iår så därför gick jag in och önskade två julklappar till honom! det är han, om någon värd!!
Jag tävlar på www.nellieberntsson.se för att vinna hela min önskelista hos www.horze.se


http://nellieberntsson.se/2012/11/20/vinn-din-egna-onskelista/

Fina hästar

Har varit iväg med både C och G nu. Åkte till Haglösa, bäst väg dit imed det är halt nu.
Började med att rida Goshen, han var spänd, tittig och piiiigg till en början. Red rätt okomplicerat ett tag så att han fick titta av sig och bli av med lite energi. När jag hade fått honom lite trött blev han fin. Gjorde lite galoppslutor, volter i förvänd och lite sånt annat lösgörande. Där stog massa hinder framme så jag fick inte riktigt till någon bra väg att rida slutor men jag red volter och sånt runt hindren istället, nyttigt det med. Fick ordentlig koll på var jag hade ytterbogen då :) Han rörde sig sådär underbart härligt som vanligt!
 
Camelia kändes inte fullt så pigg som hon gjort några dagar nu men hon var riktigt fin ändå! Passade på att rida mycket på spåret eftersom att fifi har stora speglar på kortsidorna. Hon skickar gärna in vänster bak i vänster galoppen så med hjälp av speglarna såg jag verkligen när hon gick exakt rakt. Kan ju känna det såklart, men det är smart med speglarna. Avslutade med att rida förvänd på volten och ställa henne inåt (går bättre och bättre!) samt att rida henne låg och rund, som vanligt. Hennes galopp blev underbar mot slutet, fick verkligen igång bakbenen på henne. 
Gör lite så nu att ibland rider jag henne samlad större delen av passet, checkar bara framåtbjudningen ibland, och vissa pass rider jag mestadels i friskt tempo. Vill få henne mer reglebar i sin stora galopp. Rider även mycket förvänd, allt för att få henne mer flexibel. Snart ska jag även börja jobba mer med skänelvikningar och skolor. Ser framför mig hur fin hon kommer bli (även om hon redan är väldigt fin), men det är en bit kvar!
 
Goshen ser ju större ut än Melis? Du kanske borde vara orolig om han har växt över ändå, Irja? ;) haha, nädå, tror du kan vara lugn :)

Riktigt kallt! + lite planer

-13 grader idag! För att hålla värmen bättre fick dom, förutom tjockare täcken, hö en gång extra idag, toppen tyckte matvraken ;) här har alltid bara bott djur som är väldigt glada i mat på detta stället haha!

Har inte fått på snösulor på hästarna eftersom att snön kom för nån dag sedan, så idag blir det en tur till ridhuset med G och C :) imorgon är det hoppträning för C och om vädret är bra hoppar vi en Pay n Jump på torsdag!
Den 30 dec. är det KM i dressyr, C ska gå LB och G ska gå LA:4 mot storhästarna. Riktigt taggad, vill sätta dom vuxna på plats ;) haha kan väl försöka i alla fall, tror där kommer vara några med som har gått MSV så vi får se hur det går!
Sen är året slut!
Den 4/1 åker jag till trettonspelen med C och hoppar en 90 och kaaanske en 1m. Funderar på att låta henne vila en vecka efter det, har blivit rätt mycket nytt för henne med mig eftersom att jag rider henne helt annorlunda, såklart. Det tar ändå ett tag innan tävlingarna drar igång ordentligt. Gs första tävling är inte från i mars tror jag, finns ju inga regionala!?

 


Film från hopptävlingen

 
5:a

Film från dressyrtävlingen

 
 68,9% *
Hade bara haft henne i två veckor. Lång i formen men det gick ändå ;)
sitter lite framåtlutad men hon var rätt framtung här, mycket bättre nu :)