.

http://ljusdalsryttarna.blogg.se/2012/january/arets-hast.html#comment

pictures


.

ska ut och rida Goshen nu, tror det blir en travrunda. Imorgon blir det träning för Jari! :)
Efter det kör vi till Fifi, hon är i Strömsholm så vi får hoppa lite själv idag :)


Goshens andra tävling :)

duktiga!

har feber .... -.- aja skiter i det och rider ändå, går till skolan med trots att tre lärare sa att jag skulle gå hem...

började med att rida ut Goshen med mamma och Sune :) han presterade över förväntar, haha. Han var knappt rädd för någonting, fjanten ;) Red en ganska bra runda och vi fick både travat och galopperat en del trots underlaget, vi hitta ett fält som vart mjukt och bra :)

Vi åkte upp till Irja med Pelle och red han lite i ridhuset. Han var jättefin! :) Det har verkligen hänt mycket nu på slutet :) Han var så fin i handen och så lätt att rida, precis som det ska vara, äntligen! :D
Efteråt tog vi av han sadeln och sen tränset han la sig direkt ner och rulla sig :P
bästa kompisarna :)
goshen var trött efteråt ;)
sen blev han sur för att han inte fick en morot ;)
men blev snabbt glad när han fick en :D




mobilbilder, haj!

hur söta på en skala mellan 1 och 10?







vad hände med hans öron igentligen? xd

grabbarna grus

typisk Pommac bild! Viftar alltid med huvudet!

klippte Pommac, där var en del att klippa....

Han fick ett nytt varmt täcke sen, och fin blev han :) måste ju vara fin innan man ska flytta ;)

image description

världens sötaste!

nu har Goshen flyttat hit :)


Han kom faktiskt redan igår :) red han lite hemma hos Irja sen åkte vi ner hit med han :)
Idag var vi hos Mathilda och red han, han var jättepigg och bockade och hade sig en massa men ändå fin :) Imorgon tänkte jag rida ut han lite med mamma och Sune.
Själv har man fått rejäl halsfluss.... kul! Penicillin i ex antal dagar nu, jippi! Får igentligen inte rida då jag tydligen har feber, men det skiter jag i, vem klarar sig utan att rida? :O ;)





en nyfiken Pelle i bakgrunden ;)




dom blev så bra kompisar så dom går redan i hagen tillsammans :)


så söta ;)

saknar han redan....

så att nu måste jag åka och hälsa på han ;p haha, klarar mig verkligen inte utan den hästen!
Mathilda tog en liten tur på han i ridhuset igår, titta så glada! :D


nu har han åkt....

hatar känslan av att veta att man inte bara kan gå ut till honom i stallet, han finns inte där mer...


världens finaste! <3

ADsettings


ADsettings

Tjäna pengar på din blogg - Testa gratis!
grymt bra sida, helt gratis och jätteenkelt!

Talang Skåne uttagning

I söndags var jag på uttagning till Talang med Goshen.
Han hade väl inte sin bästa dag direkt, fick inte honom riktigt på bakbenen. Så jag fick ju då svårare att samla honom men han gjorde ändå inte bort sig. Man glömmer lätt att han var gått dressyr i ett halvår och att han ändå är rätt ung eftersom att han är så duktig :)
Men Maria och Ditte har ju sett han mycket innan och ett + är ju att dom har sett hur mycket han har utvecklats på den här korta tiden :)

Vi red i 20 min efter Maria och Dittes order :P Sen gick jag upp för att prata med Peter. Det var inte nervöst denna gången vilket var skönt xd jag har ju träffat han en del under året och sen intervjuade han mig förra gången också.

Först fyllde jag i ett papper sen pratade vi om det och massa annat :p Han frågade om jag läste några böcker och hästen eller såg några filmer. Jag sa att mamma ju utb. sig till galopptränare så då fick hon ju en massa böcker och hästens anatomi och allt annat och att jag tycker det är kul att läsa dom, det jag tycker är roligast är anatomin. Sen sa jag även att jag sett en dokumentär för nån vecka sen där dom "spinkade" en tvååring som inte höll. Dom visade vad det är som gör fullblodet så snabbt (en hel drös med grejer) och hur lätt senan går av när hästen har bara ett ben i marken i full galopp, det är sånt sjukt tryck och det räckte med att han nuddade senan med en kniv så small den och det lät inte lite mycket! helt sjukt! Den andas och 144(!!!!) ggr per minut i full galopp och lungorna är enorma!

Nu blev det mycket om det xd men han tyckte det var jättebra att jag intresserade mig att det, för dom flesta tycker det är kul med ridningen och struntar i det andra, men det är så mycket mer och det är så himla viktigt att kunna! Sen kom vi ju då in på det här om galoppen. Jag sa att jag hade lärt mig rida på galopphästar eftersom att morfar var galopptränare. Så frågade han vad han hette så sa han, men han har jag ju haft häst i träning hos! xd hahah lite kul, ändå ;) så då blev det såklart snack om det xd

han tyckte jag verkade dom en duktig och vettig tjej som visste vad jag ville och var målmedveten så det sista han sa var att om jag ville så fixar han sommarjobb till mig nere i Tyskland, antingen i hopp- eller dressyrstall! snacka om att jag blev glad!!! :DD Härligt! :DDDD






www.talangskane.se

planerna just nu!

planerna framöver ser ut såhär:

Pommac kommer flytta till Mathilda på lördag.
Hennes ponny är för tillfället skadad och hon saknar ridningen. Hennes mamma frågade om vi inte visste någon som kunde låna ut en ponny till henne, vi sa att vi hade Pommac, han behöver ju igång så hon kom och provred. Mathilda blev fäst vid Pommac (hallå vem blir inte det :O haha:p ). Så Mathilda ville då ha Pommac.

Sen kom vi på det här med boxar xd Dom hade för lite boxar (trots sina 32 st. ;) så hennes mamma fråga om inte jag kunde ta en av deras unghästar, en 4-åring u. Sockra, ett fullblod som min mamma vunnit löp med :P lite komiskt sådär ja ;)
jag blev eld och lågor då jag gärna vill rida storhäst så vi åkte och prova Dextro samma dag. Jag tyckte om honom jätte mycket och det gick jättebra när vi red :) pappa var väl inte lika glad över detta "byte" ... xd

detta var i lördags (14/1)

På söndagen var det utagning till talang skåne med Goshen. Efter jag hade ridit sa Maria att Highlight (en hingst som gjort allt inom både hopp och dressyr) skulle komma dit och om jag inte kunde prova den. Han skulle lånas ut.
Så det gjorde jag! Så himla snäll för att vara hingst, precis som dom ska vara! Jag provred honom, det gick bra och han var jättefin, såklart! Man kunde iiiinte tro att han var 20!

På vägen hem tänkte vi en massa på hur vi skulle göra, plötsligt såhär två dagar senare hade vi på tog för mycket hästar på gång :p och inga platser hemma, jag ville ju såklart ta hem båda två + att jag vill ta hem Goshen, plötsligt fattas vi tre boxar :P
Men.... det är förmodligen mitt sista år (om jag inte krymper xd) på c-ponny, så då satsar jag fullt ut på dom helt enkelt!
Både Goshen och Pelle ska komma så högt som möjligt under detta året, men inget ska hastas fram! Skador kan komma tex. tyvärr...

Så det kommer bli såhär att Pommac kommer flytta på lördag till Mathilda, och ja jävlar var jag kommer gråta även om jag fortfarande står som ägare på honom och jag fortfarande kan säga, att den fina ponnyn, han är MIN! Men då får vi ju plötsligt en tombox ;) så då kommer lilla Goshen flytta ner hit :) Perfa!
Om Mathilda vill att jag ska komma och rida Dexter då dom inte riktigt hade tid för honom gör jag det mer än gärna! Dom bor dessutom bara fem minuter här ifrån!

Så tyvärr kan jag inte ta hemma fina Highlight eller Dextro :( men man kan inte få allt här i världen, tyvärrr... :(
Men det här kommer bli super :)



detta kan vara Dextro :p Det är i allafall Sockra, hans mamma :)


Det här är Dextro i allafall :) Dextro är en valack född 2008 och e. Lucky Point u. Sockra


Och här är Sockra med antingen Dextro eller en helbror till honom :P



Det är även Mathildas mamma och pappa som äger och har fött upp Bellman 1196 :)

.

http://jfdressage.blogg.se/2012/january/tavling-sponsrad-av-emmishoppen.html

det där med rubriker...

Jag skickade in en bild på mig och Pommac till en tävling Petronella hade på sin blogg bara för skojs skull!
Hon skulle sen bedömma min sits, Pommacs teknik och allt annat ni vet ;) vi fick 10/10! harlet!

Och så vann vi :o ganska kul att dressyrponnyn kan vinna stilhoppningsmojs (vad man nu ska kalla det xd)
vi har ju faktiskt vunnit en stillhoppning för 100 år sen kom jag på nu :p

Back to vad jag skrev om från början, som pris fick jag i allafall två bilder :)


bilden jag skickade in :)

En av bilderna jag vann


Också en på min snygging ;)


världens finaste och jag på prisutd. efter stilhoppningen :)


Röd i huvudet, ja här får man jobba! ;)
Hittar ikke fler bilder :(

Men titta vad jag hittade istället ;)
En bild på någon av min och Pommacs första dressyr tävlingar! Snacka och mini! Hoppsadel och allt ;)
Visste ni att jag var stark motståndare till dressyrsadel? Jag red upp till LA i hoppsadel, sen gav jag mig och köpte en dressyrsadel xd


Antingen vann vi eller blev tvåa, minns inte! Men jag minns att vi tävla mot C-ponnysarna :P

så glad man blir av att höra sånt här! :3

kan ju inte annat än hålla med henne ;)
tack så mycket!


2011´ alá Jessica o Pommac

2011-03-05 Skabersjö,regional LA:1, domare: Catharina Almroth. SEGER!

Årets första tävling, jag var nöjd med Pommac, det var vår första tävling sen SM i augusti. Men jag minns att jag var "orolig" över att domaren skulle klaga på hans form. Som vanligt trodde jag att jag skulle få typ 0 %, bäst att inte ha för höga kvar i bedömningssporter ;)
Fick 71,579% och vann :) Domaren skrev såhär där nere: Härlig ponny med stor potential! Bra ridit! Lycka till!
Minns även att hon sa på prisutd. att det var såhär man skulle rida, man ska visa att här kommer jag och jag ska vinna! Kul att hon sa det då Jari alltid tjatat på mig att jag skulle visa att "här är jag" när jag red ;)


2011-04-16 Hässleholm, nationell LA:2, domare: Iwona Majewska, Eva Andersson, Rebecca Bejrum. 2:A!

Årets första nationella. Var inte alls nöjd med denna klassen, han var lite lat och jag var missnöjd med allt, vi kunde gjort allt så mycket bättre! Dessutom fick vi en stor miss i högergaloppen där vi fick 4:or av alla domarna. Vågade inte hoppas på någon placering men det blev en 2:a plats, kul :) Det var även på den här tävlingen vi började få klagomål på hans skritt, men vi kunde inte riktigt finna ut hur vi skulle fixa den, men det gjorde vi :) Fick 65,12% totalt. 67,40% av Iwona, 63,26% av Eva, 64,65% av Rebecca. Lite av vad dom skrev där nere: Väl ridit, bra sits. Lite tidiga halter. Fin ponny, jämn form. Fin ponny som gjorde ett fint travprogram.


2011-04-16 Hässleholm, nationell LA:4, domare: Monica Pehrsson, Susanne Johannesson, Catharina Almroth. FÖRSTA UTANF. PLAC.

Andra klassen för dagen, den här gången på stor bana utomhus, till vår fördel! Jag var nöjd med den här klassen, tyckte det gick mycket bättre här. Hade en stor miss, han fattade fel galopp i slutet på medelinjen. Hoppades att vi skulle knipa en placering men så blev det inte, vi blev första utanf. plac. Det var lite märkligt dömt men det är ju dressyr ;) Fick 66.99% totalt. 68,04% av Monica, 66,83% av Susanne, 66,09% av Catharina.
Lite ifrån det där nere: Bra ridning, några småmissar. Jättefin ponny, positiv och energisk. Trevlig uppv. Schwungfull uppvisn. på en härlig ponny!
1% från segern, tre placeringar.




2011-04-24 Hästhagen, Öresundsspelen. Nationell LA:4, domare: Gertie Viebke, Valerija VargaPersson, Leena Hovailainen. SEGER!

Var nöjd när jag kom ut :) Hade inga förhoppningar på vinst men på en plac. i allafall :) Här gick inte bakdelsvändningarna som dom borde.. xd Men det blev en vinst :D kul! 66.504% totalt. 62,927% av Gertie, 69,024% av Valerija, 67,561% av Leena. Kommentarer: Var mer noga med överg. Ett härligt ekipage med klös i (haha). Lydig ponny, trevlig uppv. några missar här o där.


2011-04-24 Hästhagen, Öresundsspelen. Nationell LA:2, domare: Eleonor Westin, Pia Sohl, Ditte Egholm Hebsgaard. SEGER!

Var inte alls nöjd med ritten. Vi kunde gjort allt bättre kändes det som! Men det räkte till seger ändå :) Har för mig att det var efter denna gången det var första gången vi var med på bild i Ridsport :)
64.031% totalt. 64,419% av Eleonor, 63,488% av Pia, 64,186% av Ditte. Kommentarer: Bra samarbete, lite långa skänkelvikn. En fin ponny som behöver bli lite rundare i gal. Härlig trav. Fin sits, men försök aktivera den mer i gal.





2011-05-28 Klippan, nationell LA:2. domare: Marie Knutsson, Gertie Viebke, Ditte Egholm Hebsgaard.

Pommac var extremt pigg! Galopperade i den första skänkelvikn, fegade lite i andra. 5or på båda av alla. Skrittprogrammet var inte det bästa eftersom att han var så pigg, femmor rätt igenom av en och sjuor och sexor av dom andra. När vi red upp sista gången fick vi ett avbrott=4or... En maaaassa missar, synd för annars hade vi mest 8:or -.-' Resultatet blev riktigt lågt med alla dom missarna. 61,705% det sämsta vi någonsin fått nationellt... 62,326% av Marie, 59%,767% av Gertie som dömde lågt även i Hästhagen, 63,023% av Ditte.
Ingen placering som ni kanske förtsår >.< Kommentarer: Mycket charmig ponny med bra trav & gal., sämre skritt. Trevlig form men tyvärr lite många missar idag. För lite böjn. o ställn. i bakdelsv. Tyvärr lite dyra missar idag.

Och ja, jag är fullt medveten om att jag är för stor för honom, han skulle igentligen säljas på våren. Men vi behöll honom till SM endast för att det gick i Skåne! Hade han vägrat gå fram för att han tyckte jag var för stor hade vi givetvis inte fortsatt.

Nu orkar jag inte skriva mer idag. Har fem klasser kvar att skriva om bla SM ;) inga toppreslutat på den tävlingen dock xd

<3



hoppsan...


Trettonspelen 6/1-7/1-12

6/1:
hoppade en lokal LB jag var totalt veck inne på banan, red ivägen, hon red den vägen hon ville men ändå :O så sjukt pinsamt, har aldrig gjort det för, vad jag kan minnas! stör mig fortfarande på det....
aja pelle kändes fin på framhoppningen, grunden gick bra sen i omhoppningen rev jag det första och det sista... xd första var för att jag skulle svänga direkt efter så jag höll för mycket i honom och han fick inte upp bakbenen. det sista kom vi för nära på.
0+8 fel nöjd med hästen, sjukt missnöjd med mig själv...

7/1:
reg. LB Pelle kändes fin, grunden gick bra. kom lite nära på 4:an, en linje på 7 galoppsprång= att Pelle drog på som tusan xd annars inget att klaga på :) på det första hindert i omhoppningen fick Pelle helt plötsligt för sig att hoppa av ett galoppsprång för tidigt (jag blev ganska paff xd) sen mitt i att glömde han att han hade fyra ben, han lyfte bara på tre >.< han glömde ena frambenet så han gick näääästan ner på knä... men han kändes fräsch så jag red på nästa, han var lite osäker men jag bara smackade lite så hoppade han :) massa klapp! sen provade jag en ganska snäv sväng, han får ju lära sig ;) han blev nog lite förvånade att hindert kom så fort så han rev muren.
det var en ganska svårt grund, bara en massa linjer, men det blir bara roligare när de är svårt :)
pelle var duktig :) 0+8 fel igen, inte vår bästa helg direkt men alla har vi väl dåliga dagar..

synd denna bilden var tagen tidigare för då hade han verkligen benen i magen!



inga bilder att skryta med direkt >.< men ja :p


TAGGA TRETTONSPELEN :D


Avslutning med Talang Skåne 29/12-11

Som avslutning med talang skåne red alla ett valfritt program, det var lottie och sonny som dömde tillsammans :)
Vi skulle rida på lång bana och eftersom att LA:4 är för svårt för honom än valde jag LB:2. Ett program jag aldrig ridit förr. Men jag såg fram emot det eftersom att jag tycker mycket bättre om att rida på lång bana!

Det var jag, mamma och Julia som åkte till ett extremt blåsigt Dagstorp! Goshen var lite smått tokig i transporten och kastade sig rätt ut! Han sprang rundor med mamma på parkeringen och var mer vild än tam, jag såg inte riktigt fram emot att rida han... host host. När jag sen skulle sadla la jag på sadlen och skulle precis spänna när han reser sig så att sadlen är riktigt nära på att ramla av, duktig häst! :3

När vi sen gick in i ridhuset gick Julia med honom först för jag gick iväg en kort stund. Under den lilla stunden hann denna lilla duktiga häst kasta och resa sig så att Julia tillslut tappade honom, j*kla ponny bus >.< tur vi var inomhus!

Jaja jag hoppade upp på honom och han flög i luften en gång bara men var rädd för allt men det var ingen förvånad över xd
Jag red fram och han kändes fin, lagom pigg och hade fin takt i traven hela tiden :)
Programmet gick bra, trav volterna blev lite stora annars inga missar fram tills jag igentligen skulle göra en halt framför domaren, men den glömde jag... xd när jag sen gjorde den blev den pannkaka :p så går det när man läser igenom programmet en gång kvällen innan...

Sen pratade jag med Sonny och Lottie och dom tyckte han var fin men att han ju behöver bli lite starkare, men han har ju inte gått så länge och är bara bebis :) det var väl bara det dom klagade på så det var bra :) sen övade vi lite volter och halter :)

av Lottie och Sonny fick jag 66% och av Mariasom satt i kafeterian fick jag nästan 70%. Tror att Sonny och Lottie dömde lite mer som om det vore på hög nivå, eftersom att dom andra red svårare program. Dom brydde sig mer om formen osv.
Bra avslutning på året tycker jag, jag var nöjd :)


HV polo tröja som jag fick i julklapp :) fick även ridbyxorna :)


armbågarna Jessica!!!!


handen jessica!!

söt min ;)


mega fin ponny, hade ioförsig varit bättre om jag kunde stäcka på mig lite....


söt ponnie!

Julia har tagit bilderna :)

vinn ett BR schabrak!