filmer!

rider hemskt långsamt :/
lite bättre i denna klassen :p

pelle på prisutdelning :)

första placeringen :)

tävling med pommac!

tävlade ju i hästhagen i söndags med pommac :)
öresundsspelen hettetävlingen.

red en LA:2 och en LA:4

LA:4
red denna klassen inne. han kändes lagom pigg på framridningen och fin :) blev lite segare inne på banan men det har varit tuuusen gången värre :) hade en galoppfattning så blev lite tidig annars var det nog ingen större miss vad jag kan minnas nu :p var nöjd efteråt, hade ju klarat det sista momentet när man ska fatta galopp från ryggning på medellinjen som vi missa på sist ;) nä men han var fin och jag var nöjd :)

fick 66.6 % och VANN :DDDD första nationella segern :) vann dessutom med tre % :)
så happy jag var :p
fick 270 kr rosett plackett och ett jättefint täcke :)

LA:2
red denna ute. han hade stått väldigt länge i transporten (hade han ute tre gången men ändå) han var ändå jeeetapigg på framridningen :) kändes jättefin :) sen fick vi gå bort till banan 6 min innan jag skulle starta och där kunde vi bara skritta runt så där han han dö :/ han var segare inne på banan denna klassen men det har varit värre :p hade samma miss som i A2 förra gången, att han inte ville fatta galopp vid domarna direkt. fattar inte varför. annars var det väl godkänt men inte ALLS lika bra som förra programet :/

trodde inte jag skulle bli placerad här. fick 64 eller 65 % men jag VANN ÄNDÅ :DDDD jätteglad igen såklart :P
fick 270 kr rosett plackett och täcke :)

två nationella kvar sen är det sm :DDD längtar :D

pommac är bäst, ingen protest ;) <33

pommac med rosetterna och sitt fina täcke som dock var jättestort :p men då kan pelle ha det sen :)

hästhagens logga på och sen står det öresundspelen.
på andra sidan står det nått om sjöhagen wear :p

hej det var längesen sist!

hej :p ja ni har väl läst rubriken :p

har varit så hilma trött och haft dåligt med tid så det har inte blivit att jag har skrivit :p (det rimma (a')
har inte ridit så mycket dom har fått det lite lungt efter tävlingarna.
red båda idag på galoppbanan, dom var pigga och fina båda två :) jättenöjd med dom :) pommac var kanske lite väl pigg XD

i tisdags var tandis här, padraig :) han gjorde vid alla pållarna. pommac var lite busig :p sprang runt lite sen tryckte han in sig i ett hörn och försökte resa sig -.-' tööönt :p han var lite vass annars inget att klaga på :)

sune var också vass annars var det inget mer tror jag :p tog in pelle så hörde inte hela tiden.

pelle var den som var absolut värst :/ har ju misstänkt det eftersom att har varit så förbanat käftig i munnen. vi fråga padraig om han kunde komma för längesedan men han har inte kunnat fråns nu :(

pelle var regält vass, vågig och hade några bulor eller vad det var (kommer inte ihåg vad han sa) nån stans vid tänderna :p det kunde vara gamla vargtänder eller inget alls. han raspade och höll på i drygt en timme.
han hade även fått sår långt inne i munnen för att han varit så vass :(
pelle var iaf jätteduktig :) tycker såååå synd om honom :( tur att vi fortsatt rida på ett tjockt tränsbett och inte bettslat upp honom iaf!
kände lite skillnad idag, är vääääldigt snäll i munnen nu försöker att inte hålla någonting nu eftersom att han var som han var i munnen (vi frågade och vi fick rida med bett direkt) han var iaf lite bättre idag :) tog handen lite bättre och tjafsade inte så mycket som han brukar :) det kommer ju ta tid innan han känner att det är bra.

vi skulle se om han var bra nu efter detta annars skulle vi spruta han och ta bort dom bulorna tror jag :p minns inte riktigt :s

ska ladda in iaf en film på pelle ifrån helgen idag :)

ha det bra :)

det är längst ut mot kinden som dom blir vassa och det är då det man raspar.


rubrik är svårt att hitta på ibland...

hejhopp :)

idag har jag och pelle bus tävlat i trolleholm :D
han var jätteduktig och fin idag :)

LC: dubbelnolla men utanför plac. han var jättedutti :) fick typ två språng där vi kom rätt långt ifrån men hängde med rätt bra så han fixa det finnemang :D :p han har så stor galopp så det känns som att det går mycket fortare än vad det gör så jag red hemskt långsamt i omhoppningen XD piiiinsamt :p

LC+5: dubbelnolla även här :) han var jättefin :) kom inte igång så bra till ettan så kom lite nära och det var linje så kom nära på tvåan också :/ sen flöt det på jättefint :) red lite fortare i omhoppningen här iaf :p vet inte riktigt hur han är i alla lägen än men vi lär känna varandra mer och mer för varje dag :)
blev trea i denna klassen :) super glad blev jag :p

duktig ponny! <333
film kommer på måndag för idag orkar jag inte och imorgon ska vi ha påskmiddag. blev inte idag eftersom att jag ska tävla imorgon också :)

har gjort vid pommac idag blev faktiskt nöjd med knopparna :) allt är inpackat i bilen och klart, skönt!
pommac ska alltså starta i hästbhagen imorgon nationell LA.4 och LA:2 precis som förra helgen. har fyra timmar mellan klasserna! :/ men vi ska lösa det på något vis :)


ha det gött och glad pöösk :D



debbra :)
lite eftergift jotack jag vet...

-

hejhopp :)

red pelle imorse. vi red ut tsm med mamma och sune :) han var helt underbar idag :) lyssnade jättefint hela tiden :)

har putsat allt utom pommacs sadel idag, tar den imorgon. taggad inför imorgon, pelle har blivit fin dock inte knoppad :S :p
vi kör halv 9 imorgon, jättelite starter så hann hinner knappt komma in i transporten, nä, men en timme mellan klasserna bara.

på söndag ska pommac gå NAT A4 och A2 i hästhagen :) får se hur pigg han är i andra klassen :p 4.5 timmar imellan klasserna, men vi ska se om det finns någon daguppstallning kvar annars löser vi det på något annat vis, han kan ju inte stå i transporten så länge :o

aja nu är det strax mat tror jag :p ni får ha det bra :)

dagens inköp!

tvättmaskinen hade dampat (hade tvättat för varmt, eller så vill inte mamma erkänna att hon satt den på fel temperatur;). )så att mina vita favorit ridbyxor hade blivit ljusblåa :( skulle köpa nya idag, körde in på hööks för jag har köpte dom där, köpte dom som reserv till SM men så blev dom mina favvisar :p men dom hade ju bara helskodda och det är det värsta som finns :o men köpte iaf en sån slick godis till pommac :p han älskar dom :D

vi åkte ner lite MEGs i svedala och skulle se om hon hade men hon hade också bara helskodda hemma :/ men jag köpte iaf en tävlingströja, vit såklart som man kan ha under västen om det är för varmt för att ha kavaj :) den var superskön :)
köpte även ett par nya vantar :)

lite annat hängde med hem idag som behövdes :)

sånna dära vantar fast dessa är ju dock sönderklippta -.- :p

<b><i> Small Horse Likit Refill </i></b>sån här fick pompe idag :) fast i äpplesmak :)

meg frågade om vi ville ha GPA ridbyxorna men mamma tyckte dom var lite dyra :p men vill verkligen övertyga henne! vill ha dom såååhäär gärna !!! så snygga och sköna!

allt möjligt!

hejhej :)

har varit hos bella idag och igår :) hittat på en massa kulit :P red även hennes ungis igår, camelia :) hon var finis :)

igår red jag pommac i paddocken, sista dressyr passet innan tävlingen. gick superbra :) han var aspigg :p gjorde alla möjliga saker som ingår i programen :) slutorna sitter fint nu, kanske ska starta nån AP1 snart? vi får se om det finns "tid" för det.
allt gick jättebra och det känns super inför tävlingen :)

pelle vilade igår eftersom att han hopptränade i tisdags :) idag red jag han på galoppbanan :) galen panna :P pigg och fin var han iaf :) gjorde en massa övergångar på slutet och dom blev jättebra :) han kräver lite tålamod det lille pojken :p

pommac gick också på galoppbanan idag :) han var pigg så jag vet inte vad XD men det bådar bara gott inför tävlingen :p travade och galopperade bara runt :p inte så mycket att säga. han var iaf jätte pigg och fin :)

pelle ska ridas ut imorgon sen ska han fixas inför tävlingen på lördag. tror jag hoppar att knoppa, räcker med att knoppa en på en helg tycker jag ;) tycker det är rätt drygt att stå och knoppa XD

pommac vilar fre, lördag så han är så pigg som det bara går på tävlingen :)

nu ska jag titta lite tv sen blir det sängen, är riktigt trött *gäsp*

ha det fint ;)

hoppträning :)

hallå :)

har varit iväg och hopptränat nu :) det gick jätte bra :)
hoppade först en linje med kryss, fyra galoppsprång, oxer, fyragaloppsprång och ett räcke :) gick bra.

sen hoppade vi en övning. en kavaletti bom, räcke studs räcke och sen ett galoppsprång, oxer. pelle har ju hilma stor galopp så han fick lite trångt men det gick bra :) till slut låg oxern på 115 (MSVB+5) hoppade superbra på det :) hoppade riktigt med ryggen.

hoppade sen en liten bana, lite blandade höjder :p två kryss, två räcke på 1m, en oxer och ett räcke på 80 och en oxer till på 1m :p
aven det gick bra :)

så nu taggar vi tävling på lördag :)
blev varkens bilder eller filmer idag :/


imorgon ska pommac gå dressy, "genrep" inför tävlingen på söndag:) jag rider dock själv hemma för jag ska till bella bus sen ;) så det blir inga bilder imorgon heller.

ni får ha det bra :)

dressyr bilder på pelle :)

detta ridpasset gick inte så super bra han var väldigt spänd, fick inte han att slappna av :/
han är i allafall konsentrerad på mina hjälper, titta på öronen :) :p

ni ser kanske att han är spänd som en fiolsträng, men han är fortfarande lite obekväm att gå i sån här form men det blir bättre :)
han är så fin!

snabbis!

hej :)

har varit iväg och ridit goschen nu :) berättar om det ikväll. ska ut och rida pelle nu och sen är det volley träning :)
bara berätta att jag lever typ :p

hoj!

film från tävlingen!

andra skänkelvikningen är ju ingen skänkelvikning :p
och här ser ni kanske hur han bytar :p
lite andra missar också men första nationella sedan SM!

onödigtinlägg.se

ska ladda upp en film från tävlingen med pommac nu, sen ska jag äta och duscha.
ut i stallet efter det och fixa lite. ut och gå en runda med hundarna efter det och sen ska jag ivär och rida :)

bilder från hoppträningen med pelle :)

kommer några utklippta bilder från hoppträningen med pelle :)

tävling med pommac!

var och tävlade i hässleholm med pommac i lördags :)
red en LA:2 och en LA:4 :)

LA:2:
han var helt okej på framridningen eller nä han var nog bra XD inne på banan blev han dock seg :/ men jag förstår honom underlaget var ju typ såhär 1 meter djupt! hade några små missar annars helt okej bara det att han var seg som jag inte var så nöjd över DÅ men jag förstår ju honom nu i efterhand eftersom att det var asdjupt :(

trodde inte alls att jag skulle få bra, men det som är bra när han är seg är att det syns aldrig att han är det, så att om han varit skitseg kan jag ändå få en 7 lätt på framåtbjudningen XD
men ja jag trodde jag skulle få 60 % typ :P tyckte det var en katastrof.
fick ändå 65,12% så det var helt okej. dömd 1:a av en domare, 67% och 64% av dom andra.
trodde inte jag skulle bli placerad för att 65 är ju inte direkt högt :/ blev ändå tvåa så det var jag glad för :) men hade jag inte haft alla mina småmissar kanske jag hade kunnat vinna :p vinnaren hade 66,? så inte sååå himla mycket mer.

fick en premie på 250 kr kanske ? :p minns inte. en stor choklad påskhare :D hehe och såklart rosett och plackett :)

LA:4
han var helt underbar på framridningen, så pigg och fin :D tänkte bara så, hoppas att han fortsätter att vara pigg inne på banan :p
han blev lite slöare inne på banan men inte alls farligt, underlaget var bättre nu för att jag red denna klassen ute :) hade två minimala taktsteg i skritten, ett så onödig fel som drar ner ordentligt :/ sen på slutet när man ska rida upp mot domaren så ska man göra halt, rygga och sen fatta vänster galopp. han fattar vänstergalopp och sen efter tre galoppsprång BYTAR han :O XD kan inte komma på vf :/ så det drog ju också ner tyvärr.

men var ändå väldigt nöjd efteråt för att det var en förbättring sen förra programet och jag han inte ridit dom programen på ett halvår XD tänkte så nu jäklar ska jag vinna detta :) men så blev det inte såklart -.- fick 66,99% lite snålt om jag får säga det själv XD blev första utanför placering (fyra) men bara en halv % från segraren så det var väldigt tajt!

domarna dömde dock väldigt konstigt och det är nog inte många i den klassen som inte håller med mig! dom dömde jätte märkligt och placeringen borde nog inte vara som den var men så är det. orkar inte rabbla upp allting så var märkligt här :p

väldigt tråkigt att man inte får betalt när man var nöjd :/
aja vi tar nya tag i hästhagen nästa helg :) sen är det lite tävlings paus för pommac tror jag :)

pelle ska också tävla nästa helg föresten, i trolleholm :) vi tar en LC och en LC+5 här också så blir det kanske en LB sen :)

update!

hej :)

har inte uppdaterat på länge men jag har "bestämt" mig :p jag uppdaterar bloggen när det har hänt något som jag tycker är värt att skriva om. lägger upp bilder från ridpassen och massa sånt men skriver liksom inte om dagen och så.
tävlingar, ridpass, bilder och lite annat kommer jag att skriva om men inte lika mycket som innan.

ha det bra :)



-

hejsan :))

har ätit precis :p knoppat och sånt :)
är trött och ny måste jag plugga in programen.

skulle bara visa att jag lever XD
haj!

.

blir inte nog inga fler inlägg idag :/ kom hem 9 från träning sen ska jag duscha fixa lite annat och kanske plugga lite :p

imorgon får vi också se hur det blir med updaten, tävling på lördag så måste fixa allting men något inlägg blir det iaf :)

dagen!

hejhopp :)

gick till tre idag igen -.- kom hem 4, utvecklingssamtal 5 och nu är jag hemma igen :p
pelle ska longeras idag, det blev ändrade planer :p rider ut imorgon och på lördag och sen paddocken på söndag :)
eftersom att han blir longerad idag hinner jag träna :D

nu ska det göras maud sen blir det träning :)
ni får ha det bra :)
favorit bollen ;) XD

trötter ..

jessica är väldigt trötter faktiskt :/
så hon tror att hon snart ska nanna kudden :O

nä men grönt kort kändes lite ondödigt idag för att det var bara repetetion och jag kan allt (a) xd
två timmar som man kunde gjort massa annat kul på ;) nä men vi har allt rätt kul där med :p

nej nu ska jag surfa runt lite ;)
hoj!



talang träning med pommac :)


talang träning med pommac :)


pelle på hoppträning! :) igen :p


pelle på hoppträning! :)


dagen!

goder eftermiddager ;)

har precis kommit hem från fängelset (skolan) -.- ooh så drygt att gå till tre.

aja har inte hänt något roligt idag :/
pappa kommer snart med bella :p om hon är snäll hänger hon med ut när jag rider ut pommac :p
pelle vilar idag. ikväll, kl 7 är det grönt kort kurs till 9 :/ inte så kul.

imorgon har jag utvecklingssamtal :o :p hahah. ska bara rida pelle imorgon, han ska få komma ut :P

nä nu ska jag ladda upp två filmer :)
hejdå :)

sån här fin bok har vi och arbetar med på kursen :p

smothie time!


godmorgon :)

hejhopp :D

sitter i skolan och ska skriva på skolans blogg XD ska intervjua lite mäniskor och fota den nya "skolan", inte direkt en skolan än men :p

ska vara här till tio vilket innebär att jag nog missar so provet :D haha aja får ändå göra det sen.

nä nu ska jag vara duktig :)
hejdå :)

ikväll kommer det upp iaf två små filmer :)




såhär ska nya skolan se ut :)


hoppträning :)

hoppträningen gick superbra idag :)
hoppade lite olika svängar först sen två olika banon :) 85 cm typ.

när vi hoppade banan sista gången hade han vilat ett tag så han var lite små slö men kom igång efter två hinder :p
hade en kombination med två språng i och en gång kom vi lite fort och flakt in så då tog han bara ett galoppsprång för han har sån mega galopp ... :s så sen la vi ut bommar så att han skulle fatta att han skulle ta två språng och då gick det super :)

fick till en superbra runda inget alls att klaga på och en där vi kom fel till kombinationen annars den också super :) okej det var ju alla rundor jag hoppa tror jag :p  aja men det gick super iaf:)

mamma filma lite så filmer kommer imorgon :)

hoj!

sticker ut i stallet nu och gör iordning pelle inför hoppträningen :)
idag blev det många bilder :D

ha det braigt :D

onödigtinlägg.com

andra bilder (a'


städning av sadelkammaren ;)

lite grann är utplockat
före :p
före :p
lite mer utplockat :p
träns, schabrak och lite täcken
efter :) det blev lite mer plats :p tog över lång tid och plocka in och ut allt -.-

helt sjuk så mycket grejer man hittade XD märkes att morfar hade 30 hästar i stallet ..... :s

pelle på galoppbanan :)

kan börja med att berätta att ja jag sitter i stolsitts men så blir det när man rider i galoppsadel :/
och att pelle är finast :D <3
biffig hals ;)

träningen med pommac igår :)

yes, igår var det träning med talang gänget på Ängsgårdens stuteri :)
vi körde fem och var hemma 9 :p
jag skulle börja träna halv 6 tog en timme att köra så vi kollade lite först :)

mina förhoppningar var inte så stora för att han var lite tagen av vårvärmen så han verkade lite seg och trött :/
men när jag tränade sen var han lagom pigg och superfin :)

började med att trava på volten och ställa igenom :) han är inte helt liksidig, lite stelare i höger sidan så måste verkligen jobba igenom den nu. efter det gjorde vi en massa skänkelvikningar :p jag sa att han är lite svårare att flytta åt höger så det öva vi på tills det satt :) gjorde även åt vänster såklart :p

efter det gjorde vi lite skrittpiruetter. fick han att trampa på riktigt bra :)

till sist tog vi lite galopp. jobbade med att få igång bakbenen ordentligt och det gick bra :) gjorde även några skrittövergångar, samla samla samla skritt :p gick också bra efter några övergångar :)

la sen ner honom och det gick också superbra :p

det jag var mest nöjd med var att han var så framot och possitiv till arbete och jag vet att om han bara är det gör han det andra superbra :) är verkligen supernöjd med träningen :)

fick jätte mycket beröm för min fina lilla ponny också :3 tänk att det kunde bli en sån duktig DRESSYR ponny av honom :)

tagga tävling på lördag nu :D
pommac <3



nä nu ska jag lägga in bilderna och filmen :)

ILOVEYOU

Pommac i love you


















































sötast och bäst! bilder från när vi vann stilhoppning i lund :D


dagen`!

hallåhallå :D

kom hem för en timme sen :p har ätit riskakor med smak av kanelbullar XD yumyum :)
har tagit in hästarna nu och gett dom hö och lite morötter :) sånt kasst väder :/

ska skriva om träningen igår och lägga in bilderna och en lite film strax :)

rätt tråkigt att skriva om min dag :p för det händer typ alltid samma sak XD aja
tänkte gå ut med hundarna idag med det är ju inte så skojsit väder :/

herrrååå :)


såhär fint väder har vi idag :/


sorry :p :s

hejjjhejj :)

nu är jag hemma från träningen :p gick super bra :)
måste plugga till so provet på onsdag som jag inte övat till ... :s alltså hinner jag inte lägga in bilderna .... :/ sorry ..
men imorgon kommer dom för då är jag hemma halv två :DD
på kvällen är det hoppträning med pellus :D

nej nu ska jag snart plugga -.- hoj! :)
pelle3.jpg (72554 bytes)
plutten :)

snabbis ;)

hejhopp :)

har ridit pelle nu :) red ut och sen galopperade jag litegrann på galoppbanan :) han var överpigg :)
har tvättat pompe och putsat grejorna. nu ska jag äta sen ut och göra iordning pommac och sen kör vi till hörby ;) träning med talang idag om någon inte fattat det :p

vet inte hur sent vi är hemma men några bilder kommer komma idag sen kanske det blir fler imorgon :)
tänkte ta med kamerorna idag också så kommer det både bilder och filmer :)

nä nu är maten klar!'
ha det brau :)

bubble trouble :DD

hejsan hoppsan :)

sitter i skolan och nördar bubble trouble :p

ska ha svenska om tio min sen sluuut :D sofie och sofie är helt uppe i spelet XD
mamma hämtar mig efter skolan sen ska jag då hem och rida pelle sen putsa pommacs grejor och sen blir det träning :) bilderna kommer ikväll :)


HOj :)
bubble trouble :DDD :pPPPpppPp

dagen!

hoJ!

min pappas kusin och hans barnbarn var här från 1 till 4 idag. simon red lite på pommac :p
har städat näästan hela sadelkammaren idag :p tog as lång tid.

pelle gick lite lugnt på galoppbanan idag med. imorgon ska han ridas ut :)
pommac reds som sagt lite av simon, sen red jag ett varv på galoppbanan. bara litet lugnt pass idag för imorgon är det träning med talang :) kl fem kör vi till ängsgårdens stuteri för träning :)
sen kommer pommac att ha en lugn vecka för att han ska tävla på lördag :) han tar alltid det lugnt innan tävling så att han är lite piggare :p

jag är vääldigt trött :p har varit igång hela tiden idag så att jag lägger in bilderna imorgon istället ;)
HoJ!

men här kommer några gamla bilder :p
saknar dig megan <3



pommac <3






underbara ponny <3


...

statisktiken fungerar fortfarande inte -.- den slutade visa den 7/4 så jag har inte kunnat se statistiken i 3 dagar nu -.-
ooh jag har aldrig haft problem med blogg.se innan men ja nu har jag :p

god morgon :)

hejj :)

har faktiskt varit vaken i två timmar men har tagit det lite lungt :)
ska strax gå ut. och idag kommer det komma en massa bilder :DD

min fot känns inte alls bra efter igår men jag kan nog rida ändå :p

liteonödigtinlägg.se här jag men men :)

onödigtinlägg.se

hahah nä vad pinsamt att jag la in det förra inlägget men aja :p

JAG ÄR OMOGEN XD

JAG ÄR OMOGEN NU FÖR ATT JAG LÄGGER IN DETTA XD
MEN JAG KAN BARA INTE LÅTA BLI ATT SKRATTA :P
SÅG DEN FÖRSTA GÅNGEN PÅ EN SO LEKTION I SKOLAN XD (JAPP DET ÄR DET VI GÖR I SKOLAN ;))

pelle i skabersjö LC+5

och neej ni får inte fråga vad jag gjorde när jag red till femman -.- XD
för själv vet jag inte något väääldigt idiotiskt iaf ....

dagens ridpass, pelle

red även pelle på galoppbanan, eller jag skrittade och travade lite i paddocken först, gick inge vidare :/ han drog åt höger hela tiden, jätte jobbit. kunde inte riktigt komma fram till varför.

jag gick ut på galoppbanan sen och där var han superfin :)
han har ju världens underbaraste galopp :D red också två hela varv runt efter att jag ridit fram lite högst upp på banan :p.

vilken underbar känsla det var att dundra upp för packen med honom, han verkligen älskade det också :)

jättenöjd med honom på galoppbanan, mindre nöjd med honom i paddocken men det var inte "meningen" att jag skulle rida där så det kan vi skita i :p

kommer rida lite på galoppbanan med honom nu så att han får ännu bättre kondition och mer muskler :)

dagens ridpass, pommac

jag red lillen på galoppbanan idag barbacka :)
han var GAAALEN XD skulle bara galoppera, taktade hela tiden och var jättekänslig :)

men det är bara bra :) hoppas han är så på måndag med :p
travade och galopperade fram sen tog jag två varv runt hela galoppbanan :)

inte så mycket mer att berätta än att jag är jätteglad för att han är så pigg och glad :)

dagen!

hej igen :p

internet slutade fungera -.-
volleyn gick inte alls bra idag :/ jag var kass XD
men får gratulera svedala svart till segern :D

när jag kom hem (kl 5) så vilade jag en stund. vid halv 6 gick jag ut och red båda.
nu har jag tagit det lugnt och kollat/kollar på rosa pantern 2 :P :)

imorgon ska jag rida båda sen tänkte jag fixa lite här hemma, putsa och annat sånt ..kul.. :p

när nu ska jag se mer Rosa pantern :p

btw jag ber mamma fota imorgon så slipper ni att läsa hela tiden :p


blogg.se -.-'

oooh blir så arg ...
nu går det inte att se statistiken! :@ daaamp :p

svar på kommentar!

Nadja om mer nyheter!:
du var INTE med på sm 2010 i dressyr..

svar: hahahah nä jag skulle ljuga om det för det är ju supersvårt att kolla upp. nää inte direkt.
jo jag var med på SM, finns väldigt många som kan instämma XD

ooh jag dör XD vf inte kolla upp det först XD?

kat B
1
Ryttare Häst Klubb 3 6 9 Totalt
1 Amanda Svanberg Findus Willands RF
71,91 71,95 69,69 71,18
2 Wilma Björk Ollies Felix Åsbo RF
62,80 66,42 65,97 65,06
3 Sophia Nordström Tovdal´s Minitu Luleå Ridklubb
63,78 63,82 66,82 64,81
4 Klara Svanberg Stenbroåsens Carneol Willands RF
64,27 66,02 63,57 64,62
5 David AhvenlampiSvensson Henfynyw Tywysog RWC 3 Djursholms RK
66,31 66,50 60,85 64,56
6 Ellen Goiting Stenbroåsens Carlos Hermanstorps K&RK
63,24 63,17 63,57 63,33
7 Elin Nygaard Game Boy Everlövs RS
EJ Delt 65,28 61,40 42,23
8 Izabella Lied Rossmons Vide Mariestads RK
EJ Delt 64,63 62,02 42,22
9 Ida Hassellund Jessika Tolita Ridklubb
EJ Delt 65,53 60,85 42,13
10 Mathilda Henrikson Beckham Torns RF
EJ Delt 64,39 60,39 41,59
11 Alicia Carlsson Brodals Mistral Årsta-Runsten
EJ Delt 63,17 61,40 41,52
12 Malin Lönn American Dollar Högbo Ridklubb
EJ Delt 62,44 59,84 40,76
13 Jonna Malmberg Lamborghini Tolita Ridklubb
EJ Delt 60,33 59,38 39,90
14 Jennifer Lindvall Edenhof Hurricane Båstads RK
EJ Delt 61,22 57,75 39,66
15 Stephanie Linde Duncarra Beauty Märsta Ridklubb
EJ Delt 59,84 58,60 39,48
16 Lina Dolk Lilla Prim Nyby-Torshälla RK
EJ Delt 55,61 61,63 39,08
17 Jessica Wadst Pommac Skabersjö RF
EJ Delt 60,57 53,95 38,17
18 Jennifer Lindvall Kisell Båstads R


pelle skabersjö LC


-talang skåne-

jag nämde i ett annat inlägg att jag var uttagen till talang skåne.
tänkte berätta lite om det bara.

jag var på en uttagning på dagstorp för ett tag sen, då fick man rida för tre tränare och sen även gå på en intrevju.
efter en vecka mejlade dom att jag var uttagen :)
vi kommer under året har 8 träningar till häst och en del avsuttna träffar, studiebesök och en del fyspass tror jag :)

på måndag är det första träningen, jag ska rida för ditte och maria :) hoppas det går bra :p

hoppas att det hjälper mig och pommac :)
mitt stora mål detta året är att ta medalj på SM. sen får vi se om jag ens har honom kvar då :/
men har jag det är mitt mål att ta medalj på SM (hoppas iaf :s)




göran lindstrand död...

Från Flyinge:
Efter en tids sjukdom har Flyinges legendariske medarbetare Göran Lindstrand avlidit.
Han var enormt omtyckt av all personal både ung såväl som gammal. I dag är en tung dag och vi flaggar på halvstång. (27 mars)


mer nyheter!








































den här nya kavajen från animo är ju typ "to die for" nä men jag tycker denna är riktig snygg :D och en viss weber har ju en sån såklart ;) ....


nya fina schabrak ifrån anna scarpati :) ett sånt kanske man ska införskaffa? :)

hv polo träns

jag vet inte riktigt om jag ska gilla hv polos nya träns "gaucho" eller tycka det är på tok för mycket cowboy stil över det.
jag gillar pannbandet, nackstycket och nosgrimman otroligt mycket (eller nosgrimman gillar jag inte så himla mycket men den är inte ful).
så jag gillar väl tränset ändå :p nosgrimman hade gärna fått vara lite snyggare annars är det supersnyggt! :D
vad tycker ni?
komigen kommentera för en gångs skull...

snygga nyheter!

Horze har kommit med ett nytt märke som heter B/Vertigo, lite exklusivare, fräscha kläder.  Lite klass på kläderna och att de faktiskt har en aning snällare prislapp än kingsland som de liknar lite grann, - även om det här är dyrt för att komma från Horze.

Denna otroligt snygga tröjan kostar 569 kr.

Den långa kappan kostar 1799 kr.

pelle på pay n jump :)

han var gaaalet pigg så jag fick hålla mkt i honom :/ därför han håller på med huvudet så hemskt :(, han ville bara iväg :p

gårdagens ridpass med pommac :)

Typ: bommar i paddocken
Tid: 30 min
Övning: några olika sorters bom övningar.

Mål/styfte med ridpasset:
få bomarna att "komma" inga konstiga hopp över bommarna :p. att han skulle vara avslappnad och ha en lugn takt.
Vad gick bra:
allt :D bommarna gick super :) han är så härlig han kan nästan allt :p han är så fin att rida, det är helt underbart så fin min lilla ponny har blivit :D tänk att det blev en elit dressyr ponny av honom :3 <3

Varför gick det bra?
för att han är helt underbar :D det går alltid bra nu men jag vet inte riktigt vf XD <3

Detta kan förbättras:
inte mycket faktiskt, eller jo det finns det ju säkert men inte vad jag tänker på :)

Hur jag ska förbättra det:
-

Nästa ridpass: idag blir det lite galopp på galoppbanan :p om han inte blir helt rädd från blåsten.

fredag! :DDDD

shoohoo :D

today is it friday :D höhö
var hemma från skolan kl halv tre. åt och sånt roligt sen gick jag ut till hästarna och strödde och gav dom hö.
nu har mamma kommit och jag ska ut och rida snart även om det blåser. eller jag får se för det är fet storm :p
dom ska iaf röra på sig lite :)

imorgon är det DM i volley i ystad :) hela dagen där sen på söndag får jag fixa lite här hemma typ :p putsa saker och lite sånt fix :p

ska skriva om pommacs ridpass igår sen ska jag ut i stallet :)
hejdå :)




dagens ridpass pelle.

Typ: bommar i paddocken
Tid: 1 timme nästan
Övning: några olika sorters bom övningar.

Mål/styfte med ridpasset:
få honom att slappna av genom hela kroppen, höja ryggen och sänka nacken. få honon att gå i samma tempo hela tiden (inte smygöka) samt att få honom att inte springa över bommarna.
Vad gick bra:
mycket :D bommarna gick super :) han gick i samma tempo, det är lite fort fortfarande men han håller samma tempo så det är bra, samlar ihop honom sen när jag känner att han är helt igenom och lite stadigare i formen. det blir lättare då för annars kommer han att köra upp huvudet, bli jättespänd och hoppa fram :/ han höjde ryggen fint stundtals och hade avlappnad form hela tiden :) han börjar slappna av så himla bra nu :D

Varför gick det bra?
för att han har blivit en helt annan häst sedan hans käkar blev tillrättade :) han slappnar av på ett helt annat sätt och sen har han väl lärt sig lite här hos mig också, hoppas jag iaf :p

Detta kan förbättras:
han ska få en lugnare takt och bli lite bättre på att samla ihop sin stora galopp :) i hoppningen ska han ju ha den stora fina galoppen men ska försöka att få han att samla sig lite i dressyren. sen ska han lyssna bättre i avsaktningarna. han är faktiskt riktigt dålig på avsakning :p

Hur jag ska förbättra det:
han lugnar sig mer och mer när har upptäcker att hans käkar sitter rätt. sen är det bara att jobba vidare som jag gör för att det har ju gett bra resultat :D

Nästa ridpass: imorgon rider jag ut, skritt och trav.
Pommac får jag skriva om imorgon jag måste duscha nu :/
hejdå :)

stressig dag!

hej :)

precis som rubriken lyder har det varit en stressig dag :p jag har precis kommit in ifrån stallet. ska snart gå och duscha och sen tror jag faktiskt att jag går och lägger mig, trött efter dagen ;)

kom hem 5-10 över fyra från skolan -.- slutade 20 i tre :o och skolan säger att inom en timme efter att man slutat ska man var hemma men nej så är det aldrig typ :/ förutom att jag och sofie har tjatat oss till att få gå tidigare så vi hinner hem innan typ midnatt på tisdagar och fredagar ;) haha :p
nog med det :p när jag ätit och sånt var det typ 5 minuter tills mamma skulle komma hem så jag tyckte inte det var lönt att gå ut till hästarna :p min mosters man kom sen och hade något papper med om massa historia bakom vår gård, ändå lite kul :) :p
hehe den första som köpte vårt hur köpte det för 3833 rikstaler xD

pappa blev hungrig efter det så att vi åt mat. direkt efter det gick jag ut i stallet och strödde sen in med hästarna och ut och rida båda innan det var mörkt :p
pommac blev bara riden i ca en halvtimme för att jag red pelle ganska länge för att verkligen rida igenom honom.
pommac är så himla välriden nu så att han är lixom perfekt alltid när man hoppar upp så det tar lixom inte så lång tid innan man kan börja göra det man ska :p

pelle däremot är inte lika välriden i dressyren. han börjar bli riktigt fin nu men där är en bit kvar :) men det är en otrolig skillnad på honom nu och när jag fick honom :3 oooh gud längtar tills han lugnar ner sig liite till då kommer han att bli super!! :DD
tänkte be mamma ta bilder till helgen på honom så kan jag lägga ut "före och efter" bilder :)

nä gud vad långt det blev :p
nu ska jag skriva om ridpassen och kanske slänga in något annat inlägg :)
ni får ha det bra :)
max stil är sötast :D <3

GRATTIS BÄSTA VÄN :D!!!

IDAG FYLLER SOFIE DEN BÄSTA ÅR! :DDD
GRATTIS TILL HENNE :)






























sofie och världens underbaraste manchester!! <3


GRATTIS BÄSTA VÄN! <3

no tiime!

hej hopp :)

har ingen tid att skriva här :/ måste plugga satan i gatan nu :p
fick longera idag för att klockan blev så mkt och det var volley. foten kändes bra så jag ska spela DM på lördag.

imorgon rider jag lite bom övningar med pommac och pelle rids ut :)
kl 7 imorgon är det grön kort kurs också alltså helt "fullbokat" imorgon också xd
iof. är nästa vecka värre den ser ut såhär:
måndag: träning talang skåne
tisdag: hoppträning
onsdag: mamma ska på hoppmöte vilket innebär att jag måste skynda mig JÄTTEmkt med hästarna, fast om jag inte har så mkt att plugga hinner jag skriva mkt på kvällen :)
torsdag: utvecklingssamtal -.- typ 17.10 (världens sämsta tid!)
fredag: bada, knoppa och putsa. + banbyggning i skabersjö.
lördag: tävling med pommac i hässleholm
söndag:tävlingar i skabersjö + att "vår" galopphäst ska starta på jägers, vet inte om jag ska till skabersjö eller till jägers. saknar att vara på jägers ;/

ooh gud hellt stressigt :p plus att hästarna måste hinnas med varje dag :p

aja nu ska jag plugga till SO provet -.- :(
hejdå :)



Skabersjö-ryttaren Jessica
är uttagen till Talang Skåne!



detta ligger ute på skabersjös hemsida :p jag e sån kändis vet ni ;) naat :p

skolan -.-

hoj!
sitter i skolan och gör ett fett stort NO arbete! typ tråkigast evaah! ;)

ska longera pommac idag och rida pelle tänkte jag :)
ska träna lite volley sen.
tänkte även skriva om talang skåne och hitta på något annat kul.
ska försöka fixa bilder men typ helt tråkigt att fota i detta vädret :/

nu tjatar sofie på mig ;)
ha det meega bra :)




detta skriver jag om i arbetet :p
supernova!

.-

Hur började det:
1. På vilken klubb började du rida?: Morfars stall :p
2. Vem gjorde dig till den ryttare du är idag?: Många!!
3. Vilken häst har lärt dig mest?: Omega, Miisa och Pommac
4. När började du tävla högre än klubbtävlingar?: 2006-2007
5. Vilken häst har du mest placeringar med?: Pommac
Dressyr:
1. Vem är den mest utbildade häst du ridit?: Dizney och Pommac <3
2. Vilken häst har du din högsta dressyr placering med?: Pommac såklart ;)
3. Vad är det svåraste program du ridit?: LA:P0 i guess (sm final programet så borde väl vara det)
4. Vad tävlar du för klasser?: Natinellt, LA:2 LA:4 LA:P1 LA:P0 (kanske ska starta nån FEI snart :))
5. Vad har du tagit för placeringar i år?: 1 start - 1 seger

Hoppning:
1. Vilken häst har du hoppat högsta enkelhindret med, vilken höjd?: Sune- 120 tror jag
2. Vilken häst har du hoppat högsta banan med, vilken höjd?: 100-110 pelle och sune.
3. Vad tävlar du för klasser?: LC-LB :p
4. Vad har du tagit för placeringar i år?: -bara pay n jump nolla :p 
5. Vilken klubb föredra du att tävla hos?: Skabersjö ofcurse BÄSTA UNDERLAGET!
Häst: 
1. Vem är den hetaste hästen du ridit?: Pelle.
2. Vem är den starkaste hästen du ridit?: Pelle :p
3. Vem är den minsta hästen du ridit?: Albin
4. Vem är den största hästen du ridit?: Elliot 180 typ :p
5. Vem är den häst du tog grönakortet på?: huh ? :o 
6. Vem är den häst du tävlade först i dressyr?: Ole ;D
7. Vem är den häst du tävlade först i hoppning?: Miisa
8. Vem är den häst du tog din första placering med?: Ole ;D
9. Med vem tog du din senaste placering med?: 1:a med Pommac LA:1
10. Vilka hästar har du tävlat i lag med?: Pomma, Lill Jonna, Tubbe, kanske nån mer..

Antingen eller:
Häst - Ponny
Dressyr - Hoppning  båda :)
Utomhus tävling - Inomhus tävling
Satsa för seger - Fis rida
Vitt schabrak - Personlig färg
Ridstövlar - Chaps
Spilta - Box
Spån - Halm
Räcke - Oxer
Kompisar i hagen - Ensam

lika som bär!

robert på boxer - daniel westling-bernadotte

lika som bär favorit!

bild-18
denna var ju också riktigt bra :D

lika som bär favorit!

Lika som bär - special till syrran
älskar denna :D så otroligt lika :)

dagen!

hallo hallo :)

slutade kvart över 1 idag i skolan :) musen till datan laggade innan så har inte kunnat vara inne -.- aja det blev sånt bajs väder nu så hästarna ville bara in. blir alltså ingen ridning idag :( imorgon tänkte jag longera pommac och rida ut pelle :)
ska även träna volley lite grann. stukade min fot riktigt allvarligt för två veckor sen och har hade "gå förbud" ett tag :p men nu känns det bra igen så tänkte träna lite lungt :)

pluggandet gick ju sådär igår... xd så blir mer plugg idag :/
pappa köpte även en traktor igår :p han är iväg och hämtar den nu. blir säkert att vi håller på med den lite idag också ;p

retar mig något fruktansvärt på att om jag bara varit nolla i LC+5 i skabersjö hade jag blivit placerad! oooh varför red jag så till 5:an? ....

nu ska jag fixa tävlingsplaneringar till båda hästar och en ska jag skicka in till talang skåne (ska skriva om det sen)
ha det bra :)


sötast.se!

dagens vill ha!

har velat ha dessa catago dressyrskydden jätte länge :p 899:- kostar dom.
går mycket snabbare och lättare än att linda :p

nya kategori :)

fick en idé när jag såg tröjan från kingsland som är lik den andra jag visade. tänkte att jag kunde starta en kategori "lika som bär" letar upp bilder på personer eller så som är "lika som bär" och lägger upp här. man kanske kan få sig ett gott skratt då :p :)

kingland!

lite snygga grejer från kinglands sommar kollektion :)
949 :-
949:-
denna tröjan liknar ju ganska mycket den här:
eller har jag helt fel ? :o
hahahah som jag skratta när jag såg detta xD två små små porslinsmuggar från kingsland för 299 :- ahhahah gud det hade man ju fått 100 muggar för på ikea ;)

dagen!

hejhopp :)

skolan var lugn som vanligt :p slutade halv ett för att ja skulle till tandis :p skulle kolla om något var snett eller var det nu var.
fick tillbaka några engelsk uppgifter, annars inget kul.

nu ska jag strax ut och ge hästarna litta maud ;)
ska rida ut pommac med mamma och sune, pelle vilar. sen blir det väl att plugga hela kvällen i guess-.-'
fick reda på en kul sak igår på tävlingen. får se när det sker :p kul ska det bli iaf :)

nä nu ska hitta på något :) ha det !

tävling! :)

tävlade idag med pelle i skabersjö :)
LC'
ett pet på 6:an :/ kom tyvärr i korsgalopp i svängen så jag hann inte rätta till den. hade ändå bra balans i galoppen och kom rätt till hindret. ändå så trampade han om och rev :/ gjorde väl det för att han gick i korsgalopp, annars gick det bra :)

LC + 5 ett pet på 5:an ... red helt idiotiskt till det hindret -.- fattar inte vad jag tänkte med :o tryckte in han i hindret nästan :( duktig pelle som hoppade ändå :) annars kom vi lite mer perfekt till hinderna i denna klassen :) hade jag inte gjort den missen så hade jag varit nöjd med mig själv :p är iaf supernöjd med pelle :D

han var jätteduktig iaf :) film kommer nån gång XD
nu ska jag titta på tv och sen ska jag väl sova :)
natti! :)

i´m back :)

heej :)
nu är jag tillbaka eller vad man ska kalla det :p
har inte haft tid men nu kör jag igen :)