besöks rekord! :DD

besöks rekord idag :DD ni bäst! :)

Mathias Alexander Rath plagierar Edward Gal?

Mathias Alexander Rath plagierar Edward Gal?


Efter tyska mästerskapen, där Mathias Alexander Rath och Totilas red sitt helt nya kür-program, har det pratats om likheterna med Edward Gals program på samma häst. Nu har Topdressage.tv lyckats påvisa att stora delar av programmet är identiskt, men spegelvänt.

Enligt Tidningen Ridsport skyller Rath det hela på tidsbrist.

ny sorts kavaj

nu finns det en ny sort kavaj för dom som inte vill ha säkerhets väst. en softshell kavaj med inbyggt ryggskydd!
men kan det verkligen hjälpa? :O

såhär står det om:
Kavajen finns i en classic design och en ungdomligare modell, i stretchigt, tekniskt softshell material, som tål både vind och vatten.

kavajen kommer ifrån Sportho från Schweiz.






men kan den verkligen hjälpa? det tror inte jag, inte så bra som en säkerhetsväst i allafall.

stranden.

men hej :)


red goschen imorse. var väldigt varmt så det blev mest skritt, trav, bara lite galopp. arbetade mycket i skritten idag. ville få han lite bättre mellan hand och skänkel. han knäppte av stundtals men det blev bättre :) sen är det dom där bogarna :p så fort jag inte håller efter dom så smiter dom utåt ;) hahah nä men han lär sig :)
red på nytt bett idag också så tar ju lite tid innan han vänjer sig vid det. han har tidigare gått på gummibett men det får man ju inte rida på i dressyr (vilket är sjukt!) så nu får det bli ett vanligt tredelat :)

sen när jag kom hem så hade morfar ringt, det var dags för stranden ;) så jag hoppade i poolen snabbt och svalkade av mig sen åkte vi till kämpinge. det var varmt när vi körde men när vi kom dit var det ingen sol.... hahah vi bada i en timme typ, åt bullar och sen började det blåsa jättemycket så vi åkte hem XD det blev gaaanska kallt x) sen var det massa fiskmåsar vid oss hela tiden, jag och philippa var livrädda...

är hemma nu och ändå rätt röd :p ska ut och mocka nu, sen mat och sen rida pelle om jag hinner. mamma skulle någonstanns :p

//jessiewadst



publicerar gammalt inlägg!

många nya läsare vilket är superkul :D hoppas ni stannar!
här kommer lite info ;)


heejjj :))
tänkte skriva lite om mina hästar nu :) skriver lite om dom jag haft också :)
kärlingehults omega: min första häst. en shettis som var typ 80 cm :P hon var världens snällaste och sötaste :3 fick henne när jag var 2.5 :P lärde mig att rida på henne :) jaa vet inte riktigt var jag ska skriva :P kommer inte ihåg så mkt >.< men vi fick iaf avliva henne 2009 :( hon blev hela 30 år :3
megan <3
taras miisa: en riiktigt snygg b-ponny som jag fick när jag var 5 år kanske? hon älskade att hoppa men när jag började ställa lite krav på henne i dressyren så försäkte hon kasta av mig som jag skrev i inlägget om mig själv. så mamma blev rädd att jag skulle tappa intresset och gjorde väl det lite också så hon sålde henne.
pommac: världens underbaraste snällaste lilla b.ponny som jag fick när jag var ca 6 år (då var han också 6) vi köpte honom bara för att han var så snäll det var det enda vi ville ha då :P när vi fick honom hade han hoppat lite men inte gjort något i dressyren. tanken var att jag skulle tävla honom i hoppning det gjorde jag också upp till LB men sen sluta han att hoppa så vi kollade hela honom men där var inget fel så vi fortsatte lite men det gick inget vidare. synd då han kan hoppa hus och har en riktigt bra teknik men han är för feg helt enkelt. mot all min vilja började jag tävla i dressyr och vi avanserade i klasserna i en rasande fart :) 2010 red jag SM i dressyr i dalarna XD (bor i skåne) det gick inte alls bra :/ pommac var jätteseg gillade inte att stå i boxen nästan hela dagen. blev väl typ 15.onde :P kom sen på att sadlen började ligga sämre så har nu äntligen hittat en bra sadel :) så nu är han hyffsat igång igen efter vintervilan och blir mer framåt för varje dag :) kanske ska tävla en LA:1 snart :) lläängtar var såå längesen vi tävlade i dressyr :) men han är iaf världens snällaste och goaste ponny! <3 e tyvärr lite lång nu för honom :'( ska sälja honom detta året men vet inte när än kanske blir ett SM till hoppas det iaf...
ojj det blev mkt om honom :P
pompe <3 och ja jag har tomte luva underhjälmen XD fråga mig inte vf XD
fredriksbergs dizney: världens bästa och snällaste avelshingst! <3 ni kanske vet vem han är ? det hoppas jag ;) hade han nästan ett år. hade honom som läromästare och så han hade gått sm i hoppning och fälttävlan innan jag fick honom med riktigt bra resultat :) har var helt underbar :) lärde mig så mkt på honom även om jag bara hade han så kort tid :) tävlade honom en gång och det var hans första tävling på åratal :') även hans sista.. han älskade verkligen att få visa upp sig igen! tyckte det var sååååå himla kul! :) spec. när han fick springa först i ärevarvet :)) kommer aldrig glömma den dagen :') men nu finns han tyvärr inte mer... avlivades förra veckan pga ålderskäl :( han blev 27 elr 26. kommer aldrig glömma honom! <3
dizney <3
debbie: haahahaah världens coolaste häst alltså :) så jäkla skköön asså XD hade henne till försäljning :) men hon blev tyvärr skadad :( så att hon inte kunde hoppa mer men hon är hos en annan flicka nu och har det bra :)) älskar den hästen asså <3
tjocka lilla debbie :3 <3
power of independence: även kallad pelle :p även han är en hingst :) inte min egen utan rider han åt hans ägare. han har gått LA innan i hoppning och ääälskar verkligen det :P hur pigg och glad som helst när man rider (lite för pigg XD) men när han är i boxen är han världens snällaste :) riktigt snäll hingst :) en jättefin häst som jag inte haft så himla länge 4-5 månader kanske. har tävlat tre LC.er en så länge :P ska väll rida LB nu :) så jag han är underbar :)
pelle <3
oj nu höll jag nästan på att glömma holma king love: även kallad sune XD han är mammas förra galopphäst som hon behöll och skolade om till ridhäst :) en riktigt knasig häst :P ingen annan är som han :P har faktiskt varit en riktigt bra galopphäst :) har hoppat honom ganska mkt :)
jag och sune :P <3
ooojjooj xD det blev mkt :) en applod till er som palla läsa :P
heejjdåå :)

Rubrik:

daaamn allt försvann!
oooh

det blev iaf inget med goschen idag. ska rida han imogon ist.
pelle vilar idag.

har precis käkat och nu ska jag ut och longera pommac. tar kanske med kameran och släpper den lille tjockisen lite ;)
har förövrigt badat i två timmar idag...

tjingeling!
jag är nog sämst på att skriva inlägg XD

goder morgoner!? säger man så?...

tjo baloo!

ställde klockan på 9, vaknar ochpå något sätt somnar jag om utan att jag vet det och sen är klockan elva! :O inte bra..

ska snart iväg och rida goschen.
pommac ska longeras idag, pelle låter jag kanske vila idag, vi får se!
sen står badning och ut och gå med hundarna på schemat.
...visst ja... mockning också.. :P

det är jätteskönt väder idag och kusinerna, jag och m o m skulle till stranden med någon skulle ringa m o m vid tre och pb skulle till köpenhamn :p
typiskt nu när det är så varmt och skönt idag..  imorgon ska det ju regna såklart...

aja när får jag äta lite frulle!
ha det finnemang ;))


sol

titta så liten han var :O

såhär ser puma ut nu :


man ser ju inte han så mycket men storleken iaf :P här är han dryga 2.5 år.


ska kanske ta hem lilla valpisen idag några timmar!!!!-
och såhär såg han ut när han var en vecka gamal! :O såååå himla liten :P kommer såväl ihog känslan när jag höll i han, det var som att hålla i lite luft :P den vita lilla avlånga fläcken är nästan helt borta, bara några vita strån kvar.

ridningen klar för idag! :)

så nu är båda hästarna ridna :)

började med att skritta ut pelle en liten runda :) han var väääldigt pigg:p sen gick jag in på galoppbanan där jag travade och galopperade :) han var verkligen super duper fin :) lagom pigg, lyssnade bra, stadig i formen i alla gångarter hela tiden, bra avsaktningar :) det börjar ta sig ;)  kändes super fräch också :)

pommac och sune skrittades ut i 45 minuter. eller jag kunde inte hålla mig så jag travade och galopperade lite på en liten grässlinga :P han var pigg och fin. mysig liten kvällstur!


lite update om vad som händer just nu..

har precis badat i en timme typ :D niiice!
21 grader i poolen XD men det var skönt :)

nu är det strax käk. sen ska vi skritta en lång runda med pommac och sune och pelle skrittas ut en stund sen travar jag och galopperar lite hemma.

imorgon ska jag rida goschen, mer vet jag inte. alla åker ju till nm eller tingsryd nu :/ vilket jag också skulle men så blev det ju inte....

lap-pool-design-ideas-02-1.jpg
daamn! niice :O

italian-heritage-indoor-pool.jpg
vill haa!! :O

haha hittade massa fina pooler nu här helt plötsligt :P
mobideep-floating-pool-1.jpg
mobideep-floating-pool-2.jpg

shit asså :p snacka om att ha fantasi XD

dagens vill ha!

dom här gelbandagen som finns även dom att köpa på cavallionline.se

verkar jättebra!

Gel/Fleece Bandage - allt-i-ett. Kan kylas!

Lättskötta, skyddande gelbandage som inte skrynklar sig eller glider av benet. De förhindrar nya skador och behandlar gamla. De ger även stöd och stötdämpning.

Bandaget kan kylas ner för kylterapi, för att reducera svullnader. Du kyler det enkelt genom att lägga bandaget i frysen. Kan användas på både fram och bakben.

De ger ett bra stöd och kan användas vid all form av ridsport.

Det är superenkelt att linda hästasen ben, för där gelbandaget tar slut övergår det i fleece. Du behöver inte bandageunderlägg och bandage.

Alla vet hur svårt och jobbit det är att lägga bandageunderlägg och bandage när hästen inte står still.

Handtvättas i varmt vatten.

Säljs i par.

Följande färger finns: Marinblå, svart och vitt.


Text från cavallionline.



pris: 595 kr paret

hiss!

idag hissar jag cool horse socks :)

jättecoola strumpor som är kalla på sommarn och varma på vintern. jag gillar att man själv kan reglera längden på dom. storlekarna är perfekta!

finns massa olika mönster.
jag har blivit "sponsrade" med ett par men skulle järna vilja ha fler :)

finns att köpa på cavallionline.se och kostar 149 kr



Whirlpools End Browndom här har jag :)




just nu.:

har precis kommit hem från m o m ätit där :p

nu ska jag ut och mocka sen tro jag jag går ut med hundarna. sen kommer mamma och då blir det ridning. frågan e var? red ut med pommac igår. kanske rider ut idag med. annars får det bli lite lugnt på galoppbanan kanske, det är så hårt bara.

pelle får nog komma ut lite idag iaf :)
onödigt inlägg igen men har man bloggtorka så har man...

tråååkig dag!

har inget inplanerat idag vilket suger :/
får se går kanske ut med hundarna snart.

oh herregud ingen aning om vad jag ska skriva om heller XD
det står helt stilla i huvudet :p

aja ni får ha det bra iaf :)
så onödigt igentiligen ...

bilder från midsommar!


fint ska det va! ;)




bjuder på en failbild också XD bella kastade pinnen och max stack :p

goder eftermiddager ;)

efter lunch kom morfar och kollade pommac, vi böjde han som en check inför SM. allt var superbra :) skönt!

sen red jag pelle också när morfar var här så att han kunde säga vad hna tyckte om hur han rörde sig nu, och han var nöjd :)bra det med :)

han är verkligen fin i skritten och traven nu. det var ett bra tag sen han galopperade :p idag var andra gången han galopperade lite grann. han går fint hela tiden men när jag ska sakta av drar han upp huvudet lite väl mycket ibland och tjurar imot lite för att han vill bara galoppera fort XD men det blev någon bra avsaktning på slutet :)
det har ju tagit tid att få skritten och traven såhär bra så förhoppningsvis kommer det i galoppen snart också :)
annars kändes han superfin :)

efter att pelle var färdigriden och svampad gick jag och tog ett dopp i poolen :P sjukt varmt idag! visserligen bara 18 grader i poolen då men det var skönt :) :p

efter det mockade vi och sen red vi ut på pommac och sune. han var fin och på fältet samlade jag mycket i galoppen vilket gick super :) provade att göra lite galopppiruett vilket gick bra :) han gjorde några korrekta steg :)
han var lite trött men inte konstigt i denna värmen!
nöjd med lillen idag :)


imorgon blir det kanske träning för jari med goschen :)
nä nu ska jag ut och bada :DD
chao!



goschen på talang träningen, han var livrädd för kossorna framför han :P

bild från juliasjostedt.wordpress.com

hundarna...

...daaampade lite idag,... igen....som vanligt :pp


bilder från dagens ridpass!

hahahaha ni måste ju hålla med om att våran outfit är snyggast ever! ;)
volleyboll tröja
hööks schabrak
ljusblåa lindor med glitter på som jag vunnit
något ramdom ludd till nosgrimman från en grimma som jag också vunnit XD

slutaslutadamp pony ;)hahahah XDhan tycker att han är jättetuff när han vifftar med frambenen, han är så stolt efteråt XD 

i´m back .. :p

hallåå!

har ju varit midsommar och allt nu så df jag inte skrivit ngt.

bella var iaf här på midsommar. dagen efter var vi och grilla med kusinerna. sov hos dom till idag.
vi var på ikea idag och var hemma ganska sent så det blev sen ridning idag men jag red båda :)

pommac gick lite dressyr i paddocken gick bra men han knasade sig lite (:P) när spöet flyttade sig även om jag inte rörde vid han så fick släppa det. är ändå rättså nöjd med hur han kändes men ändå inte.. eller såhär kan vi säga jag är nöjd med han men inte helt med min insats :p

pelle red jag först en stund i paddocken vilket gick bra :) sen gick jag ut och galopperade på galoppbanan, vilket var uppskattat av pelle :p han var finis idag :)



bilden är lite felfokuserad men skit i det ;) x) från midsommar för er som inte förstod det :p


sunepune charmar sig! ;)


fler bilder på pellebus!


bilder på ...

.. pelle. dock bara från skritt så inte så roliga bilder, men alltid något.

steching(stavning?)haha ser ni att han har lagt på sig lite? ;) men det är han värd :)



-.-'

jaha nu krånglar blogg.se igen...

kan inte ladda upp bilder..
jag gillar blogg.se för att det är så himla enkelt men det är drygt att det ofta krånglar..

talang skåne träning med goschen!

bytade häst denna gången :p femte gången jag rider honom och första gången han gör skänkelvikning. goschen har bara gått hoppning tidigare.


hiss!

stor hiss till kyro riding gear!

assnygga pannband och schabrak till bra priser :)




tredelat swarowski, skitsnyggt!































snygga tvådelade som finns i massa olika färger :)





















































även snygga schabrak med bling :)

dagens ridpass! både bra och .... kaos..

har ridit båda pållarna för en stund sen nu.

började med pommac och idag skuttade vi över två mini hinder och lite bommar. pommac tyckte det var mega kul :)
först skrittade vi ett varv på galoppbanan, travade en stund och kantrade sen lite. efter det gick vi ner i paddocken.
han var jättepigg och fin :) jag tyckte det var skitkul för det var öööverlängesen jag hoppade, även om hinderna bara var 50 cm :p

nöjd med passet!

pelle... ja vad ska man säga.. kaos? haha nä men ..

det började med att han var allmänt störig i stallet skulle bitas hela tiden..
när vi kom ut var han jättejobbig att leda. jag hoppade upp vilket gick bra. mamma höll i honom, för att ibland kan han bli väldigt spänd och såhär. han skrittar lugnt en bit sen börjar han med vääärldens bockserie. mamma försöker hålla kvar i grimskaftet för att han håller sig lugnare då. men han bockar och kastar sig åt sidan så mamma blir tvungen att släppa till slut. jag försöker dra upp huvudet på han, stanna han och jag försöker allt vad jag kan med att hålla mig kvar men som vanligt bockar han ännu med när man klämmer sig fast.... jag håller mig kvar ca 30 meter sen ger jag upp och hoppas på att landa så mjukt som möjlit XD där sticker pelle iväg och fortsätter att bocka som en dåre. han springer upp till den stora gräshagen med två meter högt gräs, typ;), och där blir han. vi stängde grindarna och sen försökte vi fånga honom. men varje gång man skulle fånga honom sprang han iväg en bit och bockade sen skrittade han så lugnt igen. tillslut gav vi upp så vi hämtade mat och till slut fick vi tag på honom..

vi går ner till paddocken och vid detta laget är jag gaaaanska förbannad..XD jag hoppar upp igen och han försöker bocka lite igen men nu var jag så förbannad så jag banka på han lite och tog upp huvudet på han så slutade han.
skittade och travade vilket gick bra men han var ju hyper XD ...

han ligger inte högst i rang idag..
denna gången var det faktiskt ingte för att han var rädd eller så utan han var faktiskt lite dum för att han hade skrittat en stund innan.

nä riktigt glad är jag inte på han. men jag kan inte vara allt för sur på han för det är han alldeles för fin för ;)
jaja så kan det gå ibland :p



lite såhär såg det ut kanske XD regäla bockar han gjorde idag den gangstern ;) :p
dock gjorde ju han inte det för att han hade i gjord spänd i jumskarna ... usch jag hatar rodeo, tycker så synd om hästarna, men inte ett dugg om dom som ramlar av. rätt åt dom...

godmorgon!

hejsan allihopa ;)

vaknade för en timme sen, ska ut och rida båda nu. pommac ska skutta lite i paddocken.

annars vet jag inte riktigt vad som händer idag. imorgon är det ju midsommar och då kommer bella hit :)
vi ska vara här hemma och mamma och pappa ska vara nån annan stans :p

imorgon tror jag mamma och jag åker till bengts och handlar :D

onödigt inlägg men jag har absolut ingen aning om vad jag ska skriva om :/



träningen med goschen!

gick superbra :) han var jätteduktig :) allting runt om var jättefarligt :p mamma filmade lite grann så det kommer imorgon ..
fick lite tips i avsaktningarna samt fattningarna :)

vi gjorde även skänkelvikningar, vilket han aldrig gjort förr :p men det gick superbra, han fattade direkt och dom blev superbra :)

supernöjd med passet :) han är så fin lille goschen :)



goschen och julia i österlen. hindret är 90 cm :p
foto: jaao ;)

proppen till....

... sm är ute nu :D

orkar inte anmäla idag så gör det imorgon, här är det ju inte först till kvarn som gäller utan bäst procent som gäller.
har inte så hög denna gången men men.. en på 67,5 och en på 66.9 tror jag :/ aja bättre att dom höga procenten kommer där ;)

tre utländska domare ska döma vad jag vet och i finalen är det fem domare som dömer :)

vi får se hur det går iår :) hoppas på det bästa iaf!


alla utställare i ...

... falsterbo :)

  • 3falls Horse Power & Natural Leadership
  • AB Nians hästsport
  • Accuhorsemat AB
  • Activomed
  • Agria
  • Alfab Service
  • Annies Art
  • ASVH
  • ATG
  • AW Sporthorses & Education
  • Back 2 Use
  • Back On Track "Diomed AB"
  • Bang & Olufsen
  • Biolight AB
  • Boehringer-Ingelheim Danmark A/S
  • Boj Transportvagnar
  • Bokklubben Cavallus
  • Bruno Delgrange
  • Butik Rosa Danica AB
  • Böckman
  • Bökman Center AB
  • Börjes i Tingsryd AB
  • Carpe Diem Beds of Sweden
  • Celato AB RJH Horse trucks
  • Charisma / Masterback
  • Charlies Häst & Hund
  • Cirrus Horsegift
  • City Boxen AB
  • Claver Svenskt Fodertillskott
  • Dina försäkring ab
  • Djurgårdens Lantbruksprodukter
  • Dodson&Horrell
  • Don Marc
  • Dresscode Clubwear
  • Dressyr Catrin Henriksson
  • Dubarry
  • EHC Hästlastbilar
  • Ellen & Co
  • ELT Häst & Hund
  • EQ&P / Pharmalight
  • Equeen Häst & Hund AB
  • Equi Pro Skandinavia
  • Equinavet Sverige AB
  • Equipe Saddles Sweden
  • Equistro Sweden AB
  • Eurotrailers
  • Ewas sötvattenspärla
  • Expedition Store Sweden AB
  • Expåra AB
  • Fab Pads AB
  • Falsterboden
  • Fasteus Specialfordon AB
  • Fautras Skandinavia
  • Feel-Good Sweden Limited
  • Fibergi AB
  • Filippas Ridsport (Buhrenstjerna Häst & Ryttarutb. HB)
  • Fixabrodyr.nu
  • Flyinge AB
  • Flyinge Hästsport Outlet
  • Flädie Lantmannaaffär
  • Folksam
  • För Julmyra Horse Center
  • GJ Gravyr
  • Glada Hästen
  • Glashuset / Montana
  • Globus Sport Showroom
  • Grand Prix
  • Granngården
  • Greystone Scandinavia
  • Gymstick
  • H Lequipment
  • Hagahill
  • Hagenbacks
  • Haglund Ridsport
  • Hannoveraner Verband E.V.
  • HBA Maskiner
  • Henrikssons Ridsport
  • Hi3G Access AB
  • Hippoboxen
  • Hippovitae AB / Nordic Sugar AB
  • Hippson
  • Hogengård of Sweden
  • Honda MC Svenska AB
  • HoneyGrey
  • Horse and Rider
  • Horse House
  • Horse Trainer Asp
  • Horserail Scandinavia AB
  • Horseware
  • Horze
  • ht tvättmaskiner ab
  • Hubertus
  • Hungry Horses International AB
  • Huntley Häst & Jakt
  • In Vogue
  • Infomatic
  • Ingdams AB
  • JB Trailer Ab
  • Jernboden i Sigtuna Plåt & Dekor AB
  • Julmya Horse Center
  • JumpClub
  • Ka off sweden
  • Kastlosa Agro AB
  • Kings & Queens
  • Kings Saddlery AB
  • KKB
  • Kolla masken
  • Konstgalleriet Falsterbo art and design
  • Kulla Ridsport
  • Kungsborgs gårds smedja ab
  • Kå Trading
  • L'Hiver
  • Lantmännen KRAFFT AB
  • Lantmännen Maskiner AB
  • Lazy Hills
  • Lexington
  • Little Shop of Horses
  • Lone Star
  • LR Design
  • Lux Ridsport
  • Lyckås Ridsport AB
  • Löfqvist Mekaniska Verkstads AB
  • Mads Stall & Inredning
  • Marietorp Ridsport
  • Memira AB
  • Mercedes; Mediaedge: CIA
  • Mitavite (Horsesportz Int. AB)
  • Mustang
  • Mäklare Jan af Ekenstam
  • Nice Bike
  • Nightmare AB
  • OXO optik ab
  • Pavo
  • Petex i Borås AB
  • Phone Art AB
  • Presentex AB / Living and Room
  • Prima4you
  • Reitstiefel Kempkens GmbH
  • Ride With Style
  • Robert de Rover Trading
  • Roelofsen
  • Rts Sweden & Sverigetäcket
  • Runsten Equestrian
  • Rydaholmsmetoden
  • Rydsgård Hästtransport Center
  • Ryttare & häst
  • Rytteriet
  • Sadelspecialisten/Ridin
  • Safety System AB
  • Salong Jenny P
  • Sandstorm Kenya
  • Silverline of Sweden
  • Skandinavien Hair Company
  • Skara Hästsport
  • Sportringen
  • Stablestore
  • Stallkl
  • Stallmagasinet
  • Stallshoppen
  • Strömsbergsgård
  • Sveland Försäkringar
  • Svenska Foder
  • Svenska Ridsportförbundet
  • Sweden models ab
  • Tessa & Mimmi Clogs of Sweden
  • Thermo Bar AB
  • Thule Trailers
  • Tidningen Ridsport
  • Timråharven
  • TMAC AB - Myrbyboxen
  • Top Rider AB
  • TRADCO GmbH
  • Umeå släpet / Team Piaff
  • Uniflex Bemanning
  • Ute-boxen AB
  • Vasahill Horse & Design
  • Vetlanda Gjuteri AB
  • VHTC Lastbilar
  • VHTC Släpvagnar
  • Vida Energi AB
  • Villeroy & Boch Gustavsberg AB
  • Ward Wines AB
  • Water Boys AB
  • Ydre-grinden AB
  • Österbo Hästgård
  • Österlens Hästtransportcenter AB

inköpslita:falsterbo!

lite grejer jag kanske köper i falsterbo :)

om jag inte har köpt en innan så ska jag köpa en i falsterbo... ska tjäna pengar själv nu vet ni så då jäklar ;) hahaha:P nä men innan sm ska jag ha en det har jag lovat mig själv ... XD

såklart fler swarowski pannband :D :p dom jag helst vill ha är det regnbågsfärgade, sverige, guld och silver :P

sånna här ska pommac ha :DD hahah så gulligt :p har tänkt köpa dom as länge men det har inte blivit av XD

kanske köper ett schabrak till sm :)

scapa schabrak kanske? :p

det här = assnyggt på pelle :D anna scarpati.
den som lever får se men det här är jag sugen på :p

tjabba tjena hallå, vi säger väl så ..

hallå :)

sitter hemma hos bella nu.. men bella är inte här XD hahaha hon är och hopptränar men kommer snart gissar jag :p
har precis varit på us möte.

red pelle idag, han var lugnare idag och det gick bra :)
pommac gick på galoppbanan idag, han var pigg och fin. red på remont nosgrimma vilket gick superbra. funderar på att rida han på det i dressyren, han trivdes super med den :)

sover hos bellson inatt och imorgon hämtar mamma mig vid 2 kanske? då ska jag hem och rida mina två sen är det talang skåne träning! rider goschen denna gången. pommac tävlade i söndags och vill inte nöta dressyr med pommac. han tycker det är mycket roligare och går mycket bättre om han inte går så ofta. låter säkert mega töntigt men min han går bäst då så då får det vara så :P nu är det ju inte ofta att rida dressyr två gånger i veckan, men nu när det gick bra att ta goschen kan jag lika bra göra det :)

får se om det kanske blir någon bild på goschen och mig imorgon. har aldrig sett hur det ser ut :p

ha det bra :)



bild på bella och hennes flax :) foto: jaaag ;)

men ooohh

min inlägg publiceras inte! :O

hatar blogg.se ibland ...


hahha nu helt plötsligt publicerades alla :P

charlies häst och hund har....

... öppnat webbshop :)

det gillas :)


www.charlies.nu


bengts hästsport!

så fort jag fått mina pengar från mamma(:P) ska jag köpa två ridbyxor på bengtshästsport :)

dom här lär det bli :)

sen tror jag det blir ett par från animo men vilka? XD så sjukt många snygga att välja mellan :P men dom här gillar jag starkt :D nästa bild är samma byxor fast bakifrån :) modellen heter noely :)



dom här gillar jag också :)
dom här är också snygga :P, ooh jag vet inte :p vi får se vilka det blir ;P och när för den delen XD

hatar rubriker...

men haj :)

har precis ätit lite jordgubbar som vi köpte påväg hem på från sösdala igår :) Visst ja:P jag tävlade igår :P
nationellt i sösdala då ja. La:2 och LA:P0. Red ap0 först och jag tyckte det gick rätt bra och var hyffsat nöjd. men det var ju inte domarna, eller alla domarna ska jag säga. hade 68% av en tror jag det var. slutade iaf på nästan 65% och blev 4 tror jag :p men det gick inte till som det borde i bedömningen så det skiter jag i. tråkigt när det är så bara.

i a2 var det sjukt kvavt när jag red och pommac dog totalt.. det regnade hela skrittprogramet men sen slutade det :P gick skit tyckte jag och det stod hela tiden i protokollet, tappar bjudning. nä med nån gång gjorde det. hela skritten gick skit eftersom att han var jätteseg och då blir han kort så det drar ner supermycket. fick ca 64% och blev tvåa. dömd etta av en domare iaf. var inte alls nöjd med ritten så får vara nöjd med andra platsen :)

pelles feber har blivit bra igen och han skrittas och travas dagligen. han kändes uuunderbar i fredags :D men idag var han superpigg och jag har fortfarande inte kommit på hur man ska få han lugn. gick bra i skritten men traven var skit. kändes som att sitta på en shettis xD får hoppas han är lugnare imorgon :)

idag har pommac vilat och imorgon ska han ridas ut tsm med sune :)

vi hörs :)

SOMMARLOOOOV! :DDDD

yees nu har jag också sommarlov, slutade igår men ja.. :P

pommac är pigg så det finns inte nu! gillas! han känns super :) red ut igår och idag ska han gå lite på galopp banan.
pelle har haft feber lite från och till. ska nog ta ett blodprov på honom.

i helgen har vi tävlingar i skabersjö och jag ska tävla på söndag i sösdala. funkis på lördagen.
igår va jag med weber efter skolavslutningen. idag är det banbyggning i skabersjö, vi träffas där och antingen så åker hon med mig hem eller jag med henne :)

sov till tolv idag och har fortfarande inte gjort något.. :P ska ut nu snart.

ha det bra :)

dagens ridpass!

började med att rida pommac på galoppbanan, gick bra! han är helt knas så fort jag ska vända :p han sticker iväg men så håller jag imot och då reser han sig, vifftar med frambenen och hoppar åt alla håll och kanter XD sen när jag släpper han sticker han iväg XD han är söt min lilla ponny :) han var pigg och fräsch :)

pelle skrittades och travades lite idag. kändes superbra :) lyssnade jättbra på mig och tog bettet jättefint :) han kändes jättefin i traven också. han är en helt annan häst nu :) hoppas det håller i sig!
jag log och mös med han innan jag red också :p han låg och sov i boxen när jag kom så jag gick lungt in i boxen och han låg kvar så jag mös med han en stund innan han gick upp :3


nöjd med dom idag :) imorgon blir det träning ist. jari kunde inte idag. men jag rider bara pommac för att gochen skulle vacc. på dagen.
på söndag är det nationellt i sösdala. LA:4 och LA:P0 tror jag det var :p oj... jag måste plugga AP0 :p har inte ridit det på så länge så att jag inte kommer ihåg det.... XD

nä nu är det snart middag :)

ska be mamma fota imorgon. så längesen det blev nya bilder.

såhär höll lillen på idag :p fast dock mycket högre XD 

hej hopp..

har ridit pelle idag :) gick jttebra :) red mycket på medellinjen för att han är ibland lite vinglig när kan går innan för spåret. gjorde mycket halter också, gjorde några riktigt fina :)

pommac vilar idag och imorgon blir det förmodligen träning med både pommac och gochen här hemma :)

ska sticka till badet strax med ida :)
får se om maja kanske kommer ikväll :)


ha det bra :)

finaste lurvboll  :P r.i.p

stockholms stora pris 2011

tråkig dag på täby igår :/

hoppas fredde kan rida snart igen, han är inte värd detta. han har varit skadad tillräckligt mycket..

kan inte förstå hur engelskmannen och wido tänade sir lando kunde få behålla sin andra plats! jockeyn erkände att det var han som red in i widos son, jan-erik, så att han gick omkull. varför låter man han behålla andraplatsen då?
bara för att han red sicksack mellan hästarna på upploppet blev moe green skadad men kommer snart tillbaka, jan-erik ligger på sjukhus och freddes axel är skadad. vet inte hur det gick men jan-eriks häst som gick omkull först och fick halv fältet översig.

moe green har fått skapsår på alla ben och en regäl blödning i högerfram han är halt men har inga skelletskador. hältan kommer ifrån blödningen. ellione som red moe green är oskadd.

såg riktigt hemskt ut men kunde gått så mycket värre.
detta var vad jag hörde på lunchgaloppen idag :p


vinnaren av stockholms stora pris 2011, tertullus med rafael schistl i sadeln.
han vann samma löp ifjol också.

sjuk.. -.-'

sjuk idag :/

har slappat hela dagen. ska försöka gå upp en stund nu.
avslutning på volleyn ikväll.
annars händer inget annat.

fem dagars ledighet framför mig nu :) två veckor kvar tills vi slutar, nice!

longerade pommac igår, han var fullkomligt galen! såfort jag hade stängt paddocken och gjort allt klart släppte jag ut han på volten och en sekund senar drar han iväg i världen galopp rakt fram, brallar som en dåre och rycker hela linan ifrån mig han springer ett varv och jag ställer mig vid utgången för att få stopp på han. men han springer i full karriär imot mig och tänker inte stanna så jag får kasta mig och sidan och sen var pommac ute ur paddocken.... där sprang han runt och visade upp sig och så fort jag skulle fånga han smet han igen .... busiga lilla ponny x)

han är i allafall pigg och glad :)
gick bra efter det :p

nä nu ska jag pallra mig upp ur sängen! ni får ha det bra :)
liten tjock hest ;)