Vad jag gör om dagarna

Som sommarjobb hjälper jag en bonde vi känner att plocka flyghavre, fröstockar etc. Jobbade hos han förra sommaren också. Har hitintills jobbat drygt 10 timmar. 
Dom dagarna han inte behöver hjälp är jag ofta hos mig hopptränare Sophie Albertson och hjälper till. Brukar bli att jag rider 2-4 hästar under dom timmarna jag är där sen gör vi saker som hör till:). Har ridit Dozen, Razzia, Flisan, Mattan, Ultra, Mira och Optik :)
 
Jag ska förhoppningsvis komma iväg till Pelles ägare någon dag och rida där också tror jag :)
 
 
               
Razzia
Ultra, min favorit :)
Ja kapaciteten är det inget fel på, hon hoppar stöden också!

Power of Independence i Tingsryd

'

Goshen CT del 2


Holma King Love

16 årig gammal galopphäst men still going strong! Han får en alltid på gott humör! Underbara häst!
Bilderna är från idag
även om han rymde från sin box idag haha! Tittade ut genom föntret och där stod en häst!
 

Goshen CT

Bilderna är tagna precis innan igångsättningen efter hans semester så han är lite fet haha!

Meeting i Tingsryd m. Pelle

Vi åkte upp tillsammans med Fredlunds på torsdag eftermiddag. Dom hade först satt Pelle bredvid två ston och det hade nog inte gått, han hade inte kunnat ta det lugnt i boxen annars så vi fick ändra på lapparna så istället fick han stå bredvid en vallack som sket i han totalt, jättebra tyckte vi men inte Pelle ;)
 
Hindren kom snabbt hela helgen vilket inte är det optimala för Pelle, han blir bara starkare då. Han går bäst på en stor banan med lite galoppsträckor. Underlaget var inte det bästa heller, stora stenar och hårt. Jag red fram i skogen för där fanns inga stenar. 
 
På fredagen hoppade vi kval 1 en LB. Nöjd med rundan och det blev en dubbelnolla. Hamnade i den delen som sen skulle gå till final precis som planerat. 
 
På lördagen hoppade vi först en LB, en bra runda men i näst sista svängen flöt han ut så han fick inte upp bak tillräckligt, retligt!
Sen hoppade vi en LA två ner, inte nöjd. Kom lite nära på ett men inte så farligt ändå men han rev det. Sen rev han sista också, låg perfekt, lättade i handen men han slarvade.. 
 
B-final på söndagen, LB. Hästarna kan ju bli lite trötta till sista dagen men inte Pelle.. Han var helt sjukt pigg! Hade inte jättemycket att säga till om och vissa hinder kom vi inte ens rakt på för att jag inte hann svänga han. Rev sista i omhoppningen annars placering... Tror att vi var typ i staket en halv meter innan hindret, det där med att svänga tyckte han var onödigt!
 
Resultaten blev väl sådär, nöjd med dom två första klasserna, mindre nöjd med dom andra. Vi är i en liten formsvacka nu men det kommer väl tillbaka igen. Han går dock väldigt bra på marken nu, jättenöjd med honom här hemma :)
 
                              Bella är fortfarande kär i den där inställningen så bildena på Pelle är som dom är men det får gå :p                                snygg är han ju!                                                                                      kval 1                                                                                .                                                                                   badplatsen, extremt kallt kan jag säga..                                                 borta vid husen badade vi med Pelle :)                                        .                                                                                       Bella och jag spelade tennis en kväll, vi är väl inga wimbledon stjärnor direkt haha!                                          .                                           
Efter att ha tittat ponnytävlingar hela dagen fortsatte vi med att till på galopp på ATG live! underbart!
 
 

Stävie, Sveland Cup zonfinal 3/6

Vi kvalade in till zonfinalen så vi hoppade den, en LB och sen en LA efter. 
Sveland klassen var en A:1a, nöjd med grunden, fick ett bra flyt och det bara rullade på. 
Sen mitt i allt fick vi sadla av och besiktiga för att veterinären skulle hem så innan omhoppningen fick vi göra det haha. Inte alls nöjd med min ridning i omhoppningen. Hade lagt upp en bra tempo men till tvåan började jag plocka... Varför vet jag inte, så vi red det sen red vi hindert efter också för att jag höll lite för länge i honom. Tiden hade dock räckt lång, retfullt som satan! 
 
LA:n var en A:0 fick ett kommunikationsfel efter kombinationen, jag ville ta innanför ett hinder men det vill inte Pelle och det blev lite kaos men sen flöt det på väldigt fint igen. 0 fel. Nöjd om man bortser från den missen :p blev dessutom 2:a :)
 
 
 
 
 

Trikem Cup i Skabersjö med Pelle 26-27/5

På lördagen hoppade vi kval 1 en LB, nöjd med rundan ett slarvpet av Pelle på sista hindret.
Efter det hoppade vi en LA som inte ingick i cupen. En A:0 som vi nollade och VANN, supernöjd! Dessutom kvalade vi till MSV B! :)
 
På söndagen hoppade vi kval två LB+5. Nöjd för utom dom två sista hinderna i omhoppningen, en linje som vi kom för nära in på, trist att vi rev där för det var jättemycket fel så det hade räckt långt med en nolla. 
 
B-final, en LB revansch sugen, gasade i omhoppningen, kom lite tajt på ett och petade men var snabbaste 4 felaren så vi 2:a ändå :) Nöjd med hästen!
 
Resultaten var kanske inte super duper bra men helt okej om man jämför med rundorna! Sen var detta första tävlingen sen Pelle hade varit iväg och betäckt så han lyssnade ju inte hela tiden på mig och var rätt kaxig på framridningen haha.
 
 
Pelle nanni ;)
 
 

New in, love it!

Bästa kavajerna någonsin punkt och slut!


Nya skal från Falsterbo


Goshen kan allt! <3


Ribban

Störigt att man bara kan ladda upp en bild i taget..


Ribban

.


Bilder från Ribban

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2491792/images/2012/pic_4ffca0e2ddf2b33eb0000e28.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2491792/images/2012/pic_4ffca0f79606ee0f0b000efc.jpg" class="image">


Testar bloggappen

Blaaaa blaaaa


18/5 Debut regionalt med Goshen

Tävlingen var på Ribban i Malmöööö! 
 
Första klassen var en lokal LB:1 framridningen gick bra (han ju nästan glöm för det var ju ett tag sen nu..) red som vanligt och inga konstigheter. Han var ovanligt lugn men underlaget var rätt tungt.
Inne på banan fick vi några missar och jag fick ingen superkänsla men helt okej. Fick lite drygt 71% och en VINST! Fick fina priser som såg ut som diamanter, det kunde gått varit det tycker jag ;) 
 
Sen var det dags för den regionala debuten, LA:1. Det var en halv mil till transporterna kändes det som.. och jag och mamma skulle gå på toa en halv mil åt andra hållet så Irja och Co gick och gjorde i ordning G men kom aldrig tillbaka med han :p när det var 10 minuter tills jag skulle in på banan började jag typ koka så jag sprang på med min nyoperade tå (okej ska inte klaga, den var ju ingen jätteoperation, men lite ont hade jag i allafall :p) snabbt av men lindorna igen, trava bort, galopperna något varv sen in på banan! Snabba ryck! G hade inte riktigt vaknat och blivit framme för skänkeln så jag fick rida för hela pengen! I den ena förvända galoppen slog han bakut för att han tyckte att min ytterskänkel behövde väl inte vara så stadig,,, fast jo! Lite missar och han gick inte så bra som han kan göra men med all rätt! Jari var för första gången och tittade på när jag tävlade så han skällde på mina 4 (!) hästskötare efteråt, haha! Blev 68,68% vilket man absolut får vara nöjd med, med tanke på förutsättningarna. VINST IGEN! Grymma Gnosh! 
 
7 starter, 6 segrar och en tredje plats hittintills iår! Inte dåligt!
 
 
ja, bilderna är blåa men Bella är typ kär i den inställningen så hon ändrar alltid till den :p

Goshens debut i LA 2012-05-06

Träningen innan gick superbra, skänkelvikningar, ryggningar och förvändgalopp satt som en smäck!
 
Tävlingen var i staffanstorp, gick en LB:1 först. Det blåste och Goshen var överpigg... Blev mest galopprace och bockserier på framridningen... så fort han kom in på banan lugnade han ner sig och skötte sig super, som vanligt! Han vet verkligen när det gäller. Fick några småmissar men var nöjd :) fick nästan 73 % och det blev en klar seger!
 
Framridningen till LAn gick lite sådär, han var faktiskt lite lat och vi hade inga direkt förhoppningar på några höga %. Men återigen skärpte han till sig när han kom in på banan och blev piggare! Det började inte så bra, han backade ett steg i halten men sen gick det bättre. Tills vi kom till den andra skänkelvikningen. När vi skulle rida upp så fanns där en miniliten solkatt och den hoppade Goshen över, såklart :p men såfort alla 4 ben stod på marken igen gjorde han en superfin skänkelvikning som om inget hade hänt! Fick ju bara en 5a eftersom att han hoppade och fick kommentaren "fin skänkelvikning efter skuttet". Ryggningen blev bra men halten innan tyckte Goshen var onödig. Resten gick bra för att vara första gången och jag var mycket nöjd efteråt. Resultaten blev näästan 70% och en klar vinst! Hur kul som helst!
 
Goshen fortsätter att leverera!
 
 
 
 
ser ut som att jag håller på att ramla av typ?