Tävling i Vinslöv 9/9

Regionalt och debut i LA:3. Två SM ponnyer med och helt klart bättre motstånd överlag. Ribban höjd krafftigt helt enkelt. Åkte dit med en förhoppning att han skulle sköta sig bra och att kaaanske kunna knipa en placering i LA:1 som var första klassen. I LA:3 ingår lite svårare förvänd galopp, hade som mål i det programmet att han inte skulle byta i den förvända och att galoppinridningen skulle gå relativt bra. 
Hade precis opererat min tå och hade så ont att jag mådde illa. Hade liksom ett öppet köttsår över tån eftersom att hela nageln var bortdragen. Så jag kanske inte var sådär taggad till max som jag brukar vara eftersom att jag inte kunde gå när jag vaknade efter två timmars sömn haha!
 
LA:1
Framridningen kändes bra och jag fick igång en bra takt i honom dock kallades jag bort jättetidigt så allt som jag hade planerat att göra han jag inte med aja det skulle nog gå bra ändå! Fick en ordentlig miss där han typ kastade sig igenom hela vänster volt en i galoppen. Jag skulle putta in bakdelen lite till och ställa igenom vänstersidan lite mer med det tyckte lille G var lite för jobbigt. Så då tyckte han det var en bättre utväg. Han liksom verkligen biter fast i handen när han gör så, så det är ganska svårt att få honom att sluta ibland, även om man lättar. Hade inga större missar annars. Han släppade lite i ryggningen och fick en liiiten taktmiss i mellanskritten men det märkte inte domaren haha! Fick 65,52% vilket jag faktiskt kan tycka är lite snålt. Men den domaren är tydligen snål! Sen tror jag inte hon tycke om det som hände i vänstergaloppen, tror hon trodde att han gjorde så för att jag var hård i handen men så var inte fallet. Blev i allafall 3:a, på samma % som tvåan men hon hade en poäng bättre där nere..
 
LA:3
Debut, inte så stora förväntningar. Dels för att det var ett nytt program både för mig och honom men även för att han var sjövild på framridningen! Fick inga direkta stora missar men sista halten blev lite hipp som happ. Väldigt nöjd var jag för att han klarade båda galoppserpentinerna, inte så jättejättebra kanske men han bytte inte galopp! Fick en 6:a och en 7:a så det var ju godkänt för att vara första gången :) Nä han skötte sig verkligen jättebra och fick kommentarer av både funktionärer och publik att det var en fin ritt, kul! :)
Fick 68,06% och lyckades knipa en 2:a placering! Superkul då det inte alls var väntat! 
Kan tilläggas att vi bara tävlade mot d-ponnyer också :)
 
 
 

Tävling i Sydslätten 25/8

LB:1 och LA:1 
 
LB:1
En taktmiss i skritten annars inget större att klaga på. För första gången släppte han ner mig ordentligt i sadlen och han blev då mycket lättare att sitta på såklart. Han har alltid varit extremt svår att sitta på, dels för att han har stor gång men även för att i början var han ju inte alls van vid det, hoppeponny som han var ;) Nöjd men tyvärr var min vänstra armbåge ut och cyklade igen! Blev en vinst på 70,345%, tvåan hade 62 ungefär! Fick kommentarerna: En riktigt fin ponny med många kvaliteer. Väl presenterad och trevligt riden! 
 
LA:1

Han var lite tröttare i den här klassen, fick jobba lite mer för att få igång takten. Men han hade ju inte varit ute på ett tag eftersom att han fått en längre, välförkänt vila. Jag red bättre, vilket resulterade sig i poängen, fick en 8:a på sitsen istället för 7:a. Goshen fick dock en 7:a på gången här istället för 8:a som i förra klassen. Men det är helt rätt för att han rörde sig "sämre", eller med lite sämre takt rättaresagt. Fick några småmissar. 70,789% blev resultatet och 2:an fick 61%! Fick kommentarerna: Väl genomförd uppvisning med någon liten miss. Mjuk och fin ridning.
 
Kan tilläggas att i LBn fick jag en Schockemöhle grimma + grimskaft och i LAn fick jag Schockemöhle transportskydd! ;) Fina priser! Landäng sponsrade :) synd bara att vi inte använder transportskydd... haha! Ska ringa och höra om jag kan få byta till något i samma prisklass. Annars får vi sälja dom! 
 
 
 
 
 

<3


Pommac är såld

Han har flyttat till Tranås i Småland till en jätteduktig liten tjej som heter Ellen :) han får det superbra där! Dom kommer få många roliga år tillsammans, precis som jag fick med fina Pommac!
Skulle vilja ha en Pommac igen fast två storlekar större.. Men det lär jag aldrig hitta för det finns ingen som är så bra som honom! <3

Pelle har tyvärr också åkt hem, han drog på sig en skada som kommer ta tid att läka. Därför valde vi att lämna tillbaka honom eftersom att jag förmodligen är för stor när han är igång igen. Detta var det sista året. Trist då allting började falla på plats ordentligt i markarbetet och nu skulle vi börja svänga lite i omhoppningarna. Dessutom var nästa tävling debuten i MSV men så blev det inte...
 

Mer bilder på G


Travar av








Goshen hoppning hemma 1/9 "fem o en halvan"