...

Kontrovers över Adelinde
Conelissens uteslutning från VM 2010

När andrahandsfavoriten Adelinde Cornelissen blev utesluten från VM i Kentucky på grund av att Parzival hade blodigt skum i munnen, hävdades det att FEI hade en tydlig regel kring detta, som inte gav något annat val än uteslutning.

Det fanns heller inte någon möjlighet för ryttaren att överklaga detta beslut, framhöll man. Nu visar det sig att denna regel inte existerade på papperet,  enligt en undersökning som magasinet Horse International har gjort och som de publicerade i sitt första nummer 2011.
Enligt den engelska tidningen Horse & Hound har nu denna upptäckt lett till att FEI skapar en regel som täcker in blod i hästens mun. Avslöjandet lämnar även dörren öppen för det holländska ridsportförbundet att vidta rättsliga åtgärder. Hollands landslagsledare Sjef Janssen, som också är ledamot av FEI:s dressyrkommission, har sagt att han skulle ha överklagat uteslutningen om han hade vetat att det inte fanns någon nedskriven regel. 

En talesman för det holländska ridsportförbundet säger också att de inte visste om att denna specifika regel inte existerade, när incidenten skedde. Nu kommer de att ta kontakt med FEI för att diskutera nästa steg. Enligt en talesman för FEI så har man ännu inte hört av det holländska förbundet och FEI:s dressyrordförande Trond Asmyr anser att ärendet täcks av de allmänna regler som gäller hästarnas välbefinnande, rapporterar Horse & Hound.

Kommentarer
jessica andersson

sv. jodå, ska bara få de filmat ! ;) vi ska dit imorn & testa henne en sista gång innan vi tar hem henne så :)



Blogg: http://jessiejump.blogg.se/
2011-03-03 @ 21:43:28




Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback